Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 11 dec 2017

Dit inspirerende gesprek tussen vader en dochter over emoties raakt ons allemaal

Randy Gaines weet precies hoe hij met zijn boze dochtertje over emoties moet praten. Hij geeft haar een wijze les mee waar wij allemaal wat van kunnen leren. Dit geweldige gesprek tussen vader en dochter raakt de harten van velen.

Gesprek tussen vader en dochter

Randy vertelt zijn dochter dat het nooit leuk is om boos of verdrietig te zijn, maar dat het eerst heel belangrijk is om deze gevoelens toe te laten en te accepteren, voordat je verder kunt gaan.

Geen leuk grapje

Randy en zijn dochter maken elke dag grappen met elkaar. Maar dit keer vond zijn dochter de grappen van haar vader helemaal niet leuk. Ze was boos nadat hij haar ‘Moody Moose Buttons’ noemde, wat te maken heeft met haar favoriete kinderboek. Hij zou een rondje met de kinderen gaan lopen maar kon haar nergens meer vinden. Even later trof hij haar huilend aan in haar slaapkamer, boos en verdrietig.

Emoties niet wegstoppen

In plaats van dat Randy zelf boos of ongeduldig raakte, besloot hij om een diep gesprek met zijn dochter te voeren. En de manier waarop hij dat doet is briljant. Hij leert haar de wijze les hoe ze met deze situaties om kan gaan.

‘Je hoeft niet altijd gek of grappig te zijn, je hoeft niets te zijn. Het is belangrijk dat wanneer je je boos of verdrietig voelt, je daar niet te lang in blijft hangen. Je wilt het accepteren, je wilt het eren, je wilt het erkennen, en je laat het los.’

LEES OOK: Grappigste vader van het internet tweet de allerleukste vader-dochter conversaties

Toen de vrouw van Randy een paar woorden van het gesprek opving, pakte ze meteen haar telefoon en begon ze te filmen. ‘Ik denk dat ik zojuist naar een van de meest indrukwekkendste gesprekken in mijn leven heb geluisterd’, vertelt ze.

Reacties

Randy was bijna boos toen hij erachter kwam dat zijn vrouw het gesprek gefilmd had en oop Facebook had gepost. Totdat hij de reacties van de bezoekers over zijn video las. ‘Als de video in ieder geval al één persoon kan helpen, dan is dat het waard’, laat hij weten.

Levensles

De video is inmiddels viral gegaan over Facebook en is meer dan drie miljoen keer bekeken, en terecht! Want deze les die hij zijn dochter leert in het omgaan met haar emoties en haar eigen grenzen, zullen haar niet alleen als kind helpen, maar jaren lang van pas komen.

LEES OOK: Moeder bedankt ex en gaat viral: Hij luistert naar me als ik tranen van de stress heb

Love What Matters

Reageer op artikel:
Dit inspirerende gesprek tussen vader en dochter over emoties raakt ons allemaal
Sluiten