Redactie
Redactie Persoonlijk 14 aug 2017

Moeder denkt dat haar auto gestolen is en belt de politie

Het moederbrein in optima forma: de politie bellen om een gestolen auto aan te geven. Om er vervolgens achter te komen dat het iets genuanceerder ligt. Het overkwam de Amerikaanse Lauren Loddler. En met haar vele andere moeders, zo bleek.

Het verhaal begint op een gewone, regenachtige dag waarop Lauren en haar dochters besluiten bij hun favoriete bakker muffins te gaan halen. Normaal gesproken wandelen ze daarheen, maar omdat een van de dochter haar nieuwe regenlaarzen aan had en niet wilde dat die nat zouden worden (?), nemen ze dit keer de auto.

So far, so good.

Als de muffins op zijn, is het tijd om naar huis te gaan. Moeder en dochters doen hun jas aan, pakken de paraplu en lopen naar huis. Onderweg stampen ze in de plassen en zingen ze liedjes als ‘it’s raining, it’s pouring’.

So far, iets minder good.

Gewoon in de garage

De volgende ochtend rent een van de dochters de kamer van haar ouders binnen. ‘Mama, waar is de auto, ik moet mijn tas uit de auto pakken!’ Lauren antwoordt dat de auto gewoon in de garage staat, niet-begrijpend waarom de dochter dat überhaupt komt vragen. Als haar dochter meedeelt dat de auto niet in de garage staat, staat ze binnen een seconde naast haar bed, en twee seconden later in de garage. Om aldaar te constateren dat de auto daar inderdaad niet staat.

‘Mijn auto was gestolen’, schrijft ze op Facebook. ‘Mijn oude, stinkende auto die al meer dan een jaar niet gewassen was, was gestolen vanuit onze (dichte) garage. Heel logisch ja,’ schrijft ze.

De politie wordt gebeld, en een uur later staat een agent voor de deur.

‘Het gaat dus om een zwate auto met een deuk in de bumper,’ noteert de agent. ‘Met twee kinderzitjes op de achterbank en een onheilspellende geur,’ herhaalt hij de omschrijving die Lauren geeft. Hij belooft dat ze uit zullen kijken naar haar auto en het haar zullen laten weten mochten ze een zwarte, stinkende auto met twee kinderzitjes op de achterbank tegenkomen.

Excuses

Tien minuten later belt de agent. ‘Mevrouw, we hebben uw auto gevonden op een parkeerplaats voor een bakkerij om de hoek van uw huis.’ Lauren, opgelucht: ‘Ok! Heeft u de dief ook te pakken gekregen?’ Agent: …. (stilte). En dan valt het kwartje. Nadat Lauren haar excuses gemaakt heeft aan meneer de agent, reageert hij met het geruststellende: ‘Het is al goed, mevrouw. Dit gebeurt wel vaker’.

Natuurlijk is dat onzin, want we vergeten heus allemaal wel eens iets, maar onze auto hoort daar doorgaans niet bij. Maar dat een moederbrein af en toe steken laat vallen, is een feit. Hier en daar een vergeten doktersafspraak, een boodschap, de naam van een van je kinderen… Het feit dat haar post maar liefst 1,600 likes kreeg en onder de reacties (veel!) een aantal moeders die hetzelfde is overkomen, is veelzeggend.

De moraal van het verhaal: het is helemaal niet erg als je af en toe een mentale uitglijder maakt, het overkomt de beste. Maar liever denk je nog even een paar minuten langer na voordat je de politie belt, zou onze tip zijn.

Minstens zo vermakelijk: 14 x hilarische tweets over mannen die ziek zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder denkt dat haar auto gestolen is en belt de politie
Sluiten