Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Beauty 15 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Kun je parfum die is veranderd van geur en kleur eigenlijk nog wel gebruiken?

Je signature luchtje is op. En stiekem heb je ook wel zin in iets anders. Je grijpt naar het flesje parfum dat je voor kerst 2014 hebt gekregen. Ai, de inhoud lijkt donkerder dan voorheen. En het goedje ruikt ook een tikkie anders. Toch vind je het zonde om de parfum weg te gooien, maar kun je ‘m eigenlijk nog wel gebruiken?

LEES OOK: Ga voor de perfecte geur in huis op basis van je sterrenbeeld

Naturals

Het antwoord is helaas nee. Het zit namelijk zo. Parfum zit vol natuurlijke ingrediënten, zoals bloemen, kruiden en oliën. Natuurlijke ingrediënten zijn alles behalve stabiel en veranderen daarom continu.Wanneer deze natural essentials worden omgetoverd tot parfum vallen de bestanddelen uiteen en verdampen ze. Zo krijgt iedere parfum een eigen geur én kleur.

Juist omdat er natuurlijke essentials inzitten heeft parfum wel degelijk een houdbaarheidsdatum. De meeste parfums kun je maximaal 5 jaar bewaren, mits je ze op de juiste manier opbergt. Zodra parfum wordt blootgesteld aan warme temperaturen en zonlicht kunnen de bestanddelen veranderen. Hierdoor raakt de parfum donkerder en verandert de geur.

Dus is jouw parfum donkerder van kleur en ruikt ‘ie niet meer hetzelfde? Dan kun je ‘m helaas in de vuilnisbak deponeren. Om dit in de toekomst te voorkomen kun je het flesje het beste op een koele, donkere plek bewaren. Vermijd licht, warmte en veranderingen in temperatuur om de samenstelling van jouw parfum te behouden!

 

via GIPHY

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kun je parfum die is veranderd van geur en kleur eigenlijk nog wel gebruiken?
Sluiten