Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 27 okt 2016

Gevaarlijk of niet? Zwangere thaibokskampioene gaat door met intensieve trainingen

Caley Reece is zesvoudig wereldkampioen thaiboksen en nu 39 weken zwanger. Niet echt een lekkere combi zou je zeggen, maar Caley denkt niet aan stoppen. Zelfs nu ze hoogzwanger is, traint ze fanatiek door. Verstandig of onverantwoord?

De trainingen die Caley voor het thaiboksen doet zijn ontzettend intensief (want, topsport), maar ondanks dat gaat ze er in de allerlaatste fase van haar zwangerschap vrolijk mee door. Zij zelf ziet het probleem niet, maar krijgt wel veel kritiek via sociale media.

K.O.

Kortgeleden postte Caley een video waarin ze met haar man Darren aan het trainen is. En aangezien je bij thaiboksen je tegenstander zowel met je vuisten als met je benen K.O. mag slaan en schoppen, is het nogal een gewaagde workout met een babybuik, vinden de meeste mensen. ‘Ik kreeg reacties van mensen die zich zorgen maken over dat ik misschien per ongeluk in mijn buik getrapt word, of dat ik op mijn buik val’, zegt Caley tegen Metro.

LEES OOK: 9 x ‘slimme’ sporthorloges die je in no-time in topvorm brengen

‘Ik doe waar ik van hou’

Volgens Caley is haar baby niet in gevaar tijdens haar trainingen, waarvan ze regelmatig een filmpje upload op Instagram. ‘Bij thaiboksen mag je niet in iemands buik schoppen of slaan. Wat maakt het uit als ik op mijn hoofd geraakt word, daar groeit mijn baby toch niet?’, is daarop haar reactie. ‘Ik hou teveel van mijn workouts. Ik weet precies wat ik doe en ik vind dat je moet blijven doen waar je van houdt.’

Bekijk het filmpje waar Caley veel reacties op krijgt hieronder en oordeel zelf. Gevaarlijk, of toch niet?

Yoga blijkt ook prima samen te gaan met een hoogzwanger lichaam. Dat bewijst deze yogi met een indrukwekkende video >

Instagram.com

Reageer op artikel:
Gevaarlijk of niet? Zwangere thaibokskampioene gaat door met intensieve trainingen
Sluiten