Gina Koninkx
Gina Koninkx Body 12 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van gevoelige borsten tijdens of na de voeding? Goed zorgen voor je boobies doe je zo

Elke moeder die borstvoeding geeft heeft wel eens last van pijnlijke of gevoelige borsten. Soms gaat het snel weer over, soms houdt de pijn veel langer aan. Helemaal niet fijn, en die voedingen moet je toch op de een of andere manier blijven geven. Wij geven je een aantal tips om goed voor je borsten te zorgen zodat je dit kunt voorkomen of verminderen.

Gevoelige borsten

Borstvoeding geven als je al last hebt van gevoelige borsten kan ontzettend pijnlijk zijn. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om (pijnlijke) problemen te voorkomen.

1. Leg je baby goed aan

Zorg er in eerste instantie voor dat je je baby tijdens voedingen goed aan de borst legt.

2. Probeer verschillende posities

Probeer te wisselen van positie als je merkt dat je last hebt van je borsten tijdens het voeden. Je kunt een extra kussen onder je arm leggen en voldoende wisselen tussen je linker- en rechterborst.

3. Begin met de minst pijnlijke borst

Als je voeding gaat geven en je hebt al last van je borsten, begin dan altijd aan de kant waar je dat het minst ervaart.

4. Breng een warm kompres aan

Kompressen kunnen nog steeds enorm functioneel zijn bij gevoelige borsten. Maak een compress warm en leg dit op je tepels wanneer deze geïrriteerd zijn.

5. Draag altijd een schone beha

Om te voorkomen dat je last krijgt van irritaties, is het belangrijk dat wanneer je borstvoeding geeft je altijd schone voedingsbeha’s draagt. Ook als deze gedurende de dag vies wordt, trek een schone aan zodra dat kan. Een vochtige beha is namelijk dé plek waar bacteriën hun gang kunnen gaan.

6. Verzorg je borsten goed

Zorg goed voor je borsten als je borstvoeding geeft om irritaties en ontstekingen te voorkomen. Maak ze goed schoon onder de douche en besteed daar dan ook voldoende aandacht aan.

Blijf je uitzonderlijk veel last houden van gevoelige borsten? Dan kun je altijd contact opnemen met je huisarts om samen te kijken naar een oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Very Well Family

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme