Redactie
Redactie Kids 8 september 2014

Geweldig: moeder en haar 2-jarige dochter maken bijzonder mooie kunst

Ruth Oosterman is kunstenares in hart en nieren. Totdat ze zwanger werd. Een schilderblock trad op en het witte doek liet ze even voor wat het was. Toch zag Ruth plots een kleine artiest in haar nu 2-jarige dochter. Haar doodles vormen een inspiratiebron en samen maken ze tegenwoordig heuse kunstwerken. Geweldig.

Toen Eve nog een baby was, hing ze om mama’s borst terwijl Ruth probeerde te schilderen. Toen ze oud genoeg was kreeg ze een krijtje in haar handen en wonder boven wonder vond ze tekenen het leukste wat er was. Ruth had eigenlijk al vanaf het begin af aan het idee dat ze een duo zouden vormen, alleen kon ze nog niet precies beschrijven hoe en wanneer. Daar kwam snel verandering in toen Eve op een dag een tekening maakte, waarin Ruth twee mensen zag die aan de kust stonden en net uit een boot waren gestapt. ‘The Red Boat’ was geboren en Ruth maakte de tekening af.

Kleine Picasso

Alles wat de spruit maakt, inspireert haar moeder. Ze vraagt zich af wat er omgaat in dat kleine koppetje en voert gesprekken met d’r, zodat ze erachter komt wat de kleine Picasso precies bedoelt. De samenwerking tussen de twee plaatst Ruth op haar blog The Mischievous Mommy en nog leuker: ze maakt time-lapses, waarin ze stap voor stap de totstandkoming van het kunstwerk laat zien. Ook verkoopt ze de maaksels via Etsy en de inkomsten hiervan gaan naar de spaarrekening van Eve. Zo kan ze studeren later. Zo lief en zo knap. En ja, wij willen graag zo’n Mrs en Little Miss Oosterman aan de muur.

Reageer op artikel:
Geweldig: moeder en haar 2-jarige dochter maken bijzonder mooie kunst
Sluiten