Geweldige actie: Barbie ontwerper wil rolstoelen voor de pop produceren

De makers van speelpoppen zoals Barbie doen er steeds meer aan om het ‘ideaalbeeld’ van een slanke pop, compleet met wespentaille, grote ogen en lange benen aan te passen. Nickolay Lamm, de maker van verschillende Barbies, wil nu rolstoelen voor de poppen ontwerpen.

Het uiterlijk van poppen wordt continu aangepast. Eerder ging de borstvoeding gevende Barbiepop het internet over, gemaakt door de Australische Betsy Strachan. Ze wilde met de pop kinderen leren over het geven van borstvoeding.

Je bewust zijn van je eigen schoonheid

Nu is Nickolay Lamm een Kickstarterproject gestart om ook Barbies een rolstoel te geven. Hij vindt namelijk dat de poppen steeds meer moeten inspelen op de realiteit. Lamm maakte eerder al een Barbie met een ‘voller’ lichaam, om op die manier jonge meisjes mee te geven dat een slank poppenlichaam niet realistisch is.

LEES OOK: Uh, pardon? Deze barbiepop kan menstrueren

Poppen zijn de spiegel van het leven

Een rolstoel voor Barbies, dus. Om het project te realiseren en de Barbie-rolstoelen echt te produceren heeft de ontwerper ruim 25 duizend euro nodig. ‘Barbies hebben allerlei accessoires, zoals auto’s, fietsen, tafels, huizen. Waarom kan een Barbie geen rolstoel hebben’, vindt Lamm. ‘Poppen zijn een spiegel van het echte leven. Veel kinderen die in een rolstoel zitten zullen zich meer geaccepteerd voelen als zij zien dat er ook poppen zijn die in een rolstoel zitten.’ Als de crowdfunding lukt, kan Lamm de rolstoelen voor het grote publiek gaan produceren.

Wel jammer dat het bedrijf achter Barbie de rolstoelen niet zelf op de markt brengt…

Het is bewezen, helaas: Spelen met Barbie kan meisjes onzeker maken >

Reageer op artikel:
Geweldige actie: Barbie ontwerper wil rolstoelen voor de pop produceren
Sluiten