Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 19 jun 2018

Door deze simpele gewoontes toe te passen zorg je ervoor dat je kind gezond eet

Eten en kids gaan niet altijd goed samen. Soms is het ‘makkelijk’ om met eten te chanteren, maar dat helpt niet voor een gezonde lifestyle.

Met deze simpele gewoontes zorg je ervoor dat je kind gezond eet.

1. Gebruik eten nooit als een beloning of straf voor je kind

Eten met emoties verbinden is niet slim. ‘Als je je goed gedraagt, krijg je wat lekkers’ of juist ‘je krijgt niks lekkers als je je zo blijft gedragen.’ Eens in de tijd iets lekkers geven, omdat het gewoon lekker is, is oké. En dan hoef je eigenlijk alleen rekening te houden met de tijd tot het avondeten en of je kind gisteren ook al iets lekkers heeft gekregen.

LEES OOK: Time to unplug: zo zorg je ervoor dat je kind van buiten geniet

2. Ouders en kind zelfde maaltijd

Dezelfde maaltijd voor het hele gezin maken scheelt veel moeite en tijd. Deze gewoonte zorgt ervoor dat je allemaal verschillende soorten voedsel eet. Misschien wordt niet alles helemaal opgegeten, maar zo leert je kind wel om te eten wat je gegeven wordt.

3. Maak lekkernijen zelf

Maak samen frietjes voor bij de maaltijd, of bewaar een zak chips voor de een-keer-in-de-zoveel-tijd filmavond met zijn allen. Hoe graag je ook de ‘ongezonde’ snackjes wilt beperken, het blijven kids. Ze zelf maken is ook voor de kids een hele leuke bezigheid. Denk aan selfmade salsa voor bij nacho’s of een homemade pizza.

4. Mama en papa mogen alleen eten uit de (koel)kast halen

Dit hoeft geen harde regel te zijn, maar een gewoonte die iedereen kent. Als de kids iets willen eten, moeten ze weten dat ze niet zomaar naar de (koel)kast kunnen gaan om iets te pakken, maar het vragen aan papa of mama. Zo kun je als ouder iets gezonds uit de kast halen.

LEES OOK: No thanks: deze dingen pik je niet meer nu je (bijna) 40 bent

5. Fastfood en traktaties zijn voor speciale gelegenheden

Eens in de zoveel tijd is een bezoekje aan de MacDonalds met je kinderen best leuk. Als je duidelijk maakt dat snoep en fastfood alleen voor speciale gelegenheden zijn, kan het zelfs zijn dat ze hun Sint Maarten snoep even vergeten. 😉

6. Geef niet op

Misschien heb je geen tijd om elke dag vers te koken, maar je vindt wel een weg dat het lukt. Het creëren van gezonde gewoontes is niet makkelijk, maar het is niet onmogelijk.

Reageer op artikel:
Door deze simpele gewoontes toe te passen zorg je ervoor dat je kind gezond eet
Sluiten