Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 5 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 relatiegezegden mag je meteen vergeten als je een goede relatie wil

We willen allemaal de liefde van ons leven vinden en daar ontzettend gelukkig mee samen blijven. In je hoofd stel je je voor hoe die liefde zal zijn, maar in werkelijkheid gaat dit altijd anders dan je je had voorgesteld. Daarom mag je deze eeuwenoude gezegden lekker naast je neerleggen en is het beter om de liefde onafhankelijk van deze woorden te beoordelen.

Iedereen en elke relatie is namelijk anders en daarom niet in een hokje te stoppen.

1. Liefde overwint alles

Om maar even van wal te steken: liefde overwint dus echt niet alles. Alles is namelijk wel heel erg veel. Alles is letterlijk alles. Dit is overdreven en misleidend. Het is in zekere zin ook een gevaarlijke gedachte om aan vast te houden, omdat je er hoopvolle luiheid door ontwikkelt. De gedachte dat liefde alles zou overwinnen kan ervoor zorgen dat je hoopt dat de dingen vanzelf gaan, terwijl je moet blijven werken voor liefde. Je kunt je niet altijd blijven verbergen achter dat schild, soms moet je dealen met de problemen waar je in een relatie tegenaan loopt. Het gaat namelijk niet altijd over rozen!

2. Liefde is alles wat je nodig hebt

Ook niet waar. Sommige koppels worden tot over hun oren verliefd op elkaar, maar dan ineens is de liefde spontaan verdwenen. Als deze mensen uit elkaar gaat betekent dit niet meteen dat de liefde die ze ooit voor elkaar voelden niet echt was. Het kan zijn dat deze koppels erachter kwamen dat er sommige aspecten van hun relatie niet klopten.

LEES OOK: 23 x zo ziet je relatie er echt uit nadat je kinderen hebt gekregen

3. Echte liefde is onvoorwaardelijk

Nope. Sommige koppels worden tot over hun oren verliefd op elkaar, maar die betovering kan later ineens verbreken. Dat komt niet omdat die liefde niet echt was, maar omdat een relatie zeer complex is en ontstaan omdat er meerdere factoren bij elkaar aansluiten. Als een van die belangrijke fundamentele factoren wegvallen, wordt de relatie wankel en kan deze omvallen. Daarnaast zijn er talloze factoren van buitenaf die je liefde kunnen beïnvloeden, zoals carrière, timing, gezondheid, ambities enzovoorts.

4. Je voelt het als je de ware hebt ontmoet

Sommige koppels worden verliefd op elkaar bij de eerste oogopslag, de anderen pas na jaren contact. De manier waarop jullie liefde gegroeid is (of niet) kan niet uitwijzen of je veertig jaar later nog steeds gelukkig bent samen. Als je iedereen waarbij je niet meteen dat vuur voelt uitsluit omdat je denkt dat dit nodig is voor echte liefde, zou je zomaar eens de liefde van je leven kunnen missen. Liefde bloeit op plaatsen waar je het niet verwacht, dus geef het op z’n minst een kans.

LEES OOK: Dit gebeurt er met je brein vlak voordat je besluit een relatie te verbreken

5. Met de juiste persoon is alles makkelijk

Het is NOOIT makkelijk. Nooit. Natuurlijk verloopt je relatie in het begin smooth, omdat je elkaar dan nog aan het uitvinden bent en de wereld door een roze bril bekijkt. Er is een wereld na passionele seks, want dat lusttijdperk duurt niet voor eeuwig. Daarna komen andere fijne gevoelens zoals houden van en het lachen om jullie eigen inside jokes. Denk er niet te makkelijk over, hoe gek jullie ook op elkaar zijn.

6. Je moet ook elkaars beste vrienden zijn

Je raadt het al: wrong! Niets moet, alles mag. Het is zelfs beter om naast je geliefde ook nog een aantal andere beste vrienden te behouden, omdat eigen tijd en eigen vrienden heel gezond is voor je relatie. Je kunt niet op één persoon leunen en hebt meer input nodig dan alleen je geliefde.

7. Mensen veranderen niet

O jawel hoor! En dat kan goed werken voor je relatie, maar natuurlijk ook averechts. Maar mensen veranderen met de jaren en als je een manier vindt om samen met elkaar mee te veranderen, kun je op een gelukkige manier samen verder.

Onderzoek bewijst: samen Netflixen is hartstikke goed voor je relatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme