Redactie
Redactie Beauty maart 19, 2015

Gezichtsyoga in plaats van Botox of een facelift?

‘Ohmmmm…’Deze soort yoga heeft niks te maken met de downward facing dog of warrior two, maar alles met jouw gezichtsuitdrukkingen.

Fumiko Takatsu noemt zichzelf grondlegger van gezichtsyoga en beweert dat het de ideale techniek is om rimpels glad te strijken. Als je de gezichtsspieren traint wordt je huid strakker, omdat de productie van collageen wordt gestimuleerd. Daar komt geen Botox aan te pas! En zeg nou zelf, dat willen we maar al te graag!

Een paar minuten per dag, 6 dagen in de week moet volstaan. Of het helpt, dat is een tweede. Het zorgt in ieder geval wel voor een grappig gezicht.

Zit er niemand naar je te kijken? Probeer dan nu een van deze eenvoudige oefeningen:

Blaaskaak

Maak je mond klein met de lippen stijf op elkaar. Vul je kaken vol met lucht tot ze gespannen voelen. Tik dan een halve minuut zacht op de kaken. Het helpt je gezicht te ontspannen.

Anti-wallen

Heel fijn, een oefening tegen de wallen onder je ogen. Plaats de wijsvingers onder jouw ogen en wijs in de richting van je neus. Maak je lippen onzichtbaar en zorg voor de nodige spanning bij je mond. Vervolgens kijk je met jouw ogen naar boven en zorg ook hier voor de nodige spanning. Blijf dit een halve minuut volhouden en doe dit 4 tot 6 keer per dag.


Kijk hier voor nog meer Yoga-trends , wij zeggen namasté!

Reageer op artikel:
Gezichtsyoga in plaats van Botox of een facelift?
Sluiten