Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Algemeen 28 mei 2014

Gezond frituren zonder schuldgevoel

Of we zin hadden om de gloednieuwe Philips Airfryer te testen? Nee hoor, niet nodig. Fammes Muriel heeft er zes maanden geleden zelf een gekocht en is sindsdien fan. Haar kinderen ook trouwens.

Met de verhuizing naar Kaapstad liet ik mijn frituur achter in Nederland. Eigenlijk gebruikte ik hem zelden, omdat ik zelf een beetje op de lijn wilde letten en de bitterballen er iets te gemakkelijk inschoven. Daarnaast ben ik ook niet zo’n voorstander van te veel gefrituur voor de kleintjes. Af en toe frietjes prima, maar andere snacks, nee liever niet. Dus gingen de frieten in de oven en de vissticks in de pan.

Meteen verkocht

De jongens konden dit maar matig waarderen, dus toen ik in de lokale supermarkt tegen de Philips Airfryer aanliep, heb ik hem gelijk gekocht. Los van het feit dat ik bijna alles koop dat een zweem van Nederland heeft en wij Hollanders nou eenmaal kwaliteit op de markt brengen (hagelslag, pindakaas, stroopwafels en Philips), was ik meteen verkocht. Waarom?

Aangezien we bij Famme van lijstjes houden geef ik jullie 7 redenen in quotes waarom je meteen aan de Philips Airfryer zou moeten gaan:

De man: ‘Hé, zijn de jongens frietjes aan het eten, ik ruik helemaal geen frituurlucht’

Zoon 1: ‘Hmmm, lekker mama, ze zijn zo knapperig’

Zoon 2: ‘Ma-ma!, mag ik nog een visstick, ik vind ze lekker’

Zoon 3: ‘Luca meer!’

Ikzelf tegen vriendin J: ‘Nee echt, ze zijn krokant, zonder frituurvet en er wordt zelfs nog extra vet uit de frites opgevangen. 80% minder vet dan frituren, ja, het staat op de doos’

De aupair: ‘Handig zeg, hop de vaatwasser in en schoon is ‘ie’

Ikzelf tegen de aupair 15 minuten voor etenstijd: ‘Trap jij de Airfryer even aan, dan is ‘ie over drie minuten op temperatuur en hebben we over 12 minuten eten op tafel!’

Fammes Muriel heeft in Zuid Afrika een ouder model gekocht, dus testte de redactie in Amsterdam het nieuwe model ook nog even. Hun oordeel:

‘Toen we laatst een paar uurtjes overwerkten grepen we de gelegenheid aan om de Airfryer te testen. Er gaat superveel in en we hadden binnen no-time een gezonde bittergarnituur van loempia’s en samosa’s met frietjes op tafel.’

Over de Airfryer:

Frituur jij zoals de meeste mensen af en toe graag thuis, maar ondervind je ook de nadelen van frituren? Ongezond, nare vetluchtjes, lastig schoonmaken,… De Philips Airfryer is de ideale oplossing. Hiermee frituur je veel gezonder, namelijk… met lucht! Frietjes bevatten tot 80% minder vet dan bij het gebruik van een friteuse én… ze smaken nog steeds heerlijk en zijn knapperig! Hij is gemakkelijk schoon te maken (bijvoorbeeld in de vaatwasser) en veroorzaakt geen nare geurtjes.

Adviesprijs: € 274,99*

Voor meer informatie: click hier voor de nieuwste Philips Airfryer

Reageer op artikel:
Gezond frituren zonder schuldgevoel
Sluiten