Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eten 29 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

5x gezonde koolhydraatarme ontbijtjes voor een goed begin van je dag

Het ontbijt wordt weleens de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd, toch is het tegelijkertijd de maaltijd die er bij veel mensen bij inschiet. Gehaast, gestresst en geen tijd zijn veelgenoemde redenen. Tijd om daar verandering in te brengen met een gezond koolhydraatarm ontbijt.

Misschien heb je ‘s ochtends weinig tijd en haal je een croissant to-go of misschien gun je jezelf helemaal geen ontbijt. Zonde! Want ontbijten kan zo lekker én gezond zijn, een goed ontbijt is een goede start van je dag. Dus daarom zetten wij vijf fijne koolhydraatarme ontbijtjes op een rij.

Gezond koolhydraatarm ontbijt

Misschien denk je dat gezond, koolhydraatarm en lekker niet samen gaan. Think again. Bij deze recepten loopt het water ons al in de mond.

1. Gepocheerde eieren op een bedje van gebakken groenten

Klinkt ingewikkeld maar is het echt niet. Als je het eenmaal onder de knie hebt draai je dit ontbijtje zo in elkaar. De eieren zorgen voor voldoende eiwitten zodat je lang verzadigd zult zijn. En de snijbiet maakt het een bijzonder lekker geheel. Je vindt het recept hier.

2. Breakfast bowl met zwarte bonen, ei en avocado

Deze breakfast bowl is zo gevuld dat hij bijna ongezond lijkt, maar dat valt écht reuze mee. Deze bowl zit namelijk juist vol met eiwitten en gezonde vetten én weinig koolhydraten. Perfect als koolhydraatarm ontbijt dus! Benieuwd? Het recept lees je hier.

3. Ontbijtsmoothie met havermout, framboos & banaan

Zin in makkelijk en toch gezond? Deze smoothie is je redding. Je gooit alles bij elkaar, even blenden en klaar is Klara. Zonder toegevoegde suikers en daarmee veel gezonder dan de smoothies die je kant en klaar kunt kopen. De ingrediënten vind je hier.

4. Groene pannenkoekjes met een gepocheerd ei

Als je dat gepocheerde ei van recept 1 dan onder de knie hebt kun je hem ook combineren met een gezond pannenkoekje. Deze groene pannenkoekjes met spinazie kosten iets meer tijd, maar zijn perfect voor je vrije dag of het weekend! Hoe je ze maakt lees je hier.

5. Shakshuka met venkel

Misschien eet jij Shakshuka normaliter als diner, maar wist je dat het eigenlijk een ontbijt is? En dat is niet zo gek, het zit namelijk vol met eiwitten en groenten en is daarmee een heerlijk koolhydraatarm ontbijt! Dus heb je zin in iets anders dan moet je dit recept zeker eens proberen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x gezonde koolhydraatarme ontbijtjes voor een goed begin van je dag
Sluiten