Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 21 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Geruchten over producten de wereld uit helpen: deze website geeft antwoord

Als je niet een beetje oplet, zou je bijna bang worden van allerlei geruchten over verschillende producten. Producten die jij ook gebruikt. Van deodorant zou je namelijk misschien wel kanker kunnen krijgen, of er zou asbest in tampons zitten.

In veel producten zitten chemische stoffen, en hoewel deze nodig zijn, kunnen ze soms ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar wat is nou waar, en wat is echt onzin? De website Waarzitwatin geeft het antwoord op dit soort vragen.

Waarzitwatin

Mag je bijvoorbeeld de babykamer verven als je zwanger bent? Is spelen met zelfgemaakt slijm wel veilig? Hoe erg is het dat mijn baby in contact komt met chemische stoffen als hij sabbelt aan kleding? Op dit soort vragen geeft de nieuwe website Waarzitwatin.nl – een initiatief van het RIVM, VeiligheidNL en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – antwoord. De site is in het leven geroepen om mensen op een makkelijke manier informatie te geven van een onafhankelijke bron en om geruchten uit de wereld te helpen.

Als je op de homepage komt van de website, kun je uit verschillende persoonlijke situaties kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld via ‘Ik ben zwanger’ meer informatie vinden over producten die van toepassing zijn op jouw situatie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme