Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 15 maart 2016

Gij zijt gewaarschuwd! Hier hebben ouderen het meeste spijt van…

We dagdromen ons een ongeluk over verre reizen. En ons pinterestboard staat vol met reisvisoenen. Toch heeft de lijst aan excuses om niét te gaan vaak het hoogste woord. Totdat je dit onderzoek leest.

Geen geld. Geen tijd. Je droombaan heeft prioriteit. Je hebt net een nieuw huis of de liefde van je leven gevonden en dat leidt dan weer tot een baby. De excuses om (voorlopig) niet te gaan zijn eindeloos en gek genoeg weten ze ons onstilbare verlangen om te reizen vaak te overschaduwen. Maar haal die plannen snel uit de koelast en boek dat ticket, want uit een Britse studie is gebleken dat twintig procent van de babyboomers (ja, jouw ouders dus) enorme spijt heeft dat ze te weinig van de wereld hebben gezien. En aan spijt heb je dus helemaal niks.

Spijt

De uitslag is gebaseerd op 2000 personen geboren tussen 1946 en 1951. Ook bleek dat 63% van de vrouwen en 48% van de mannen bleek zelfs nooit een paspoort te hebben gehad omdat ze dachten dat ze het reizen toch nooit zouden kunnen betalen. Zo blijkt verder uit het onderzoek dat zich richt op onze grootste bronnen van spijt in het leven. Andere grote spelers waren ‘te veel werken’ (17% mannen, 8% vrouwen) en het verwaarlozen van vrienden of sociale contacten (25%).

Wij zijn van het motto: je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel het gedaan, dan de dingen die je niet hebt gedaan. Dus allez-hop, pak je biezen (zelfs met kinderen kan dit prima) want reizen is ook nog eens hartstikke goed voor je.

Met deze 14 handige tips reis jij in het nieuwe jaar voor een prikkie>

Reageer op artikel:
Gij zijt gewaarschuwd! Hier hebben ouderen het meeste spijt van…
Sluiten