Sterre Touw
Sterre Touw Eten 16 dec 2017

Kaas- en ginlovers opgelet: je kunt nu gin kaas kopen!

Heb je een ontzettende liefde voor kaas én heb je die ook voor gin? Dan hebben we heel-erg-goed nieuws voor je! Het Britse kaasbedrijf Cheshire Cheese verkoopt per heden gin kaas. En dat willen we proeven.

Gin kaas

Het bedrijf noemt hun lekkere nieuwste gin kaas de Lemon Cheshire Cheese en je kunt hem voor maar € 6.50 kopen. De kazenmaker omschrijft de kaas als een overheerlijke kaas met “licht gezoete stukjes citroen” gecombineerd met zijn Cheshire Cheese. De gin die eraan toegevoegd is, zorgt voor een extra vleugje ‘je ne sais quoi’ waar de kaas nóg lekkerder van wordt. Dat is natuurlijk wel logisch, want voor een proefje gin hebben we nog nooit onze neus opgehaald.

LEES OOK: Hoera (of holy fuck): tequila is goed voor je gezondheid

Ideaal voor de feestdagen

De gin kaas is natuurlijk ideaal om op het befaamde kaasplankje te leggen tijdens de feestdagen. Wees niet getreurd als gin niet helemaal jouw smaak is. Je kunt namelijk ook gewoon kiezen uit een paar andere drank-kazen van het bedrijf. Wat dacht je van Irish Whisky & Stem Ginger Cheddar Cheese of El Gringo Chilli, Lime & Tequila Cheddar. Klinkt goed voor een avondje met je vriendinnen of geliefde, toch?

Always good to see our cheese out at parties #cheese #cheeseandwinenight #cheeseandwineemporium #cheshirecheesecompany #blackbob #caramalisedonionandrioja

A post shared by Cheshire Cheese Company (@cheshirecheesecompany) on

Uitverkocht

Vanwege de enorm grote vraag naar het product is het voorlopig niet op voorraad. De eigenaar heeft aangegeven zo snel mogelijk een grotere hoeveelheid nieuwe gin kaas te maken. We moeten dus nog even afwachten. Natuurlijk hopen we dat de nieuwe kaas smaak zo snel mogelijk naar Nederland komt, zodat we ook hier het lekkere kaasje kunnen proeven.

Proseccokaas

Het is niet de eerste keer dat een Britse kaasproducent een bijzondere kaas met een dranksmaakje maakte. The Great British Cheese Company kwam al eerder met een roze kaas die naar frambozen én prosecco smaakt. Die zetten we gelijk ook op onze bestellijst.

LEES OOK: Dít alcoholische drankje zorgt ervoor dat je je sexier voelt

Reageer op artikel:
Kaas- en ginlovers opgelet: je kunt nu gin kaas kopen!
Sluiten