Redactie
Redactie Kids 4 jun 2016

Girlpower: op dit kinderboek voor meisjes zaten we te wachten

We prediken steeds vaker dat de échte vrouw centraal moet staan, maar we lezen wel mierzoete sprookjes voor aan onze kinderen. Met perfecte prinsessen en prinsen in een prachtig paleis. Beetje tegenstrijdig niet? Lees daarom eens voor uit Good Night Stories for Rebel Girls: een sprookjesboek met waargebeurde verhalen van inspirerende vrouwen.

Het boek is gemaakt door Timbuktu Labs, een start-up voor kinderspeelgoed onder leiding van Elena Favilli en Francesca Cavallo. Good Night Stories for Rebel Girls bevat honderd verhalen in sprookjesvorm over dappere, creatieve en slimme vrouwen. Een voorbeeld uit het boek is Frida Kahlo. Zij kreeg al op jonge leeftijd polio en was later in haar leven maandenlang aan bed gekluisterd door een ongeluk. Kahlo begint te schilderen en groeit uit tot een beroemde Mexicaanse kunstenares. Maar ook huidige powervrouwen als Serena Williams komen aan bod (hoewel we haar nu eventjes minder cool vinden nadat ze onze Kiki heeft uitgeschakeld).

Wat zo goed is aan de verhalen? Je hoeft er niet om heen te draaien als je dochter vraagt of het in het echte leven zo gaat en of de verhalen waargebeurd zijn. Timbuktu brengt geen aparte versie uit voor jongens, omdat dit boek ook absoluut voor jongens is. Francesca tegen Babble.com: ‘Het is belangrijk dat jongens op jonge leeftijd al vertrouwd raken met vrouwelijke personages die sterk en slim zijn, en in staat zijn om hun eigen strijd te voeren.’ Timbuktu Labs is meer dan het boek alleen, bekijk de onderstaande video waarin de twee dames vertellen wat ze precies doen.

Helaas is het boek nog niet te koop. Zodra het boek in de winkel ligt, laten we je het weten.

Zie jij iets in dit boek? Vertel het ons!

Tada! 11 slimme trucjes om voorlezen nog relaxter en leerzamer te maken>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Girlpower: op dit kinderboek voor meisjes zaten we te wachten
Sluiten