Glimlacht je baby veel, dan is dit waarschijnlijk aan de hand

Marleen Staal 31 aug 2018 Kids

Niets zo mooi als de glimlach van een baby. Als zo’n kleintje je met een glunderend gezicht aanstaart smelt je hart toch gewoon? Maar het betekent niet altijd dat een baby vrolijk is. Onderzoek wijst namelijk iets anders uit.

Wat een baby glimlach betekent

De glimlach van een baby betekent niet automatisch dat een kind vrolijk is of een optimist wordt. In tegenstelling tot wat experts altijd dachten zijn baby’s namelijk niet per se in een goede bui als ze een glimlach op het gezicht hebben.

LEES OOK: 14x geestige babyfoto’s die je tranen van het lachen bezorgen

Sociale glimlach

Psycholoog Kathryn Smerling vertelt. ‘Het is belangrijk om te onthouden dat emotie niet aansluit op de constante lach van een baby. Vanaf zes tot acht weken, wanneer een baby begint met ‘sociaal glimlachen’ in plaats van lachen als een reflex, reageert een kind op wat voor gezichten hij ziet of wat hij hoort. In de meeste gevallen glimlachen ze als respons en lachen ze minder als ze alleen zijn.’

Anderen laten lachen

Als een baby veel glundert kan het dus zijn dat hij of zij met veel mensen te maken krijgt. Ze hebben namelijk een doel: anderen laten lachen. Daarom kan de glimlach van zo’n kleintje soms heel goed getimed zijn. Vooral als bepaalde personen veel tijd met het kind doorbrengen, zoals de ouders, kan je op veel glunderende koppies rekenen.

Reageer op artikel:
Glimlacht je baby veel, dan is dit waarschijnlijk aan de hand
Sluiten