Sterre Touw
Sterre Touw Eten 25 dec 2017

Glühgin: het ideale drankje voor ginliefhebbers tijdens de feestdagen!

GINgle Bells rock! Ginlovers opgelet: je kunt nu in plaats van glühwein ook glühgin drinken tijdens de feestdagen. Ook al wordt het dan geen extreem koude kerst dit jaar; het is kerstig en koud genoeg om jezelf lekker op te warmen met dit fijne alcoholische drankje.

De feestdagen zijn in volle gang en het einde van jaar komt al snel dichterbij. In deze tijd drinken we meestal wat glaasjes glühwein om ons een beetje op te warmen. Voor degenen die gek zijn op gin is er nu een alternatief; glühgin!

LEES OOK: Rennen naar de Hema: daar koop je vanaf vandaag proseccotaart!

Glühgin

Wie het moeilijk vond om afscheid te nemen van de zomerse gincocktails hoeft niet lang te treuren. Met glühgin zijn we namelijk helemaal klaar voor de koude feestdagen. En met een stukje gin-kaas erbij, maak je je avond al helemaal compleet. Voor de mensen die altijd al niet echt dol waren op het traditionele drankje glühwein is deze versie ook een fijn alternatief. Er zit alleen wel een tikkeltje meer alcohol in.

Winterdrankje

Het drankje heeft heel veel weg van glühwein. De rode wijn is alleen vervangen door gin en dit zorgt voor een andere en bittere smaak. Voor de rest maken de kaneel, kruidnagel en een vleugje nootmuskaat de gin tot een echte winterse glühgin. Het is wel de bedoeling dat je het drankje mixt met een frisdrank. Anders wordt het wel erg sterk met de 37.5 procent aan alcohol dat erin zit. De bedenkers vand de glühgin raden hiervoor ginger ale aan. De fles is voor omgerekend €40,- te verkrijgen. Bestellen dus!

LEES OOK: High tea is uit, high gin is in

Ginbothy

Reageer op artikel:
Glühgin: het ideale drankje voor ginliefhebbers tijdens de feestdagen!
Sluiten