Mmmm! Je likt je vingers af bij deze glutenvrije brownies en hier vind je het recept

Brownies kun jij echt niet weerstaan en het liefst bak je elk weekend een nieuwe voorraad. Geloof ons, als je deze glutenvrije brownies proeft wil je nooit meer wat anders en dan ben je ook nog eens lief voor je lijf.

Brownies zijn altijd een feestje maar ze kunnen wel zwaar op je maag liggen. Probeer dan eens deze glutenvrije brownies want als we het recept mogen geloven zijn ze ook nog eens een stuk gezonder dan gewone brownies.

Ingrediënten

1 pakje ongezouten boter
1 kopje kokosnoot palmsuiker
3 eieren
1/2 kopje cacaopoeder
1 tl oploskoffie
1/2 tl bakpoeder
1/2 kopje gesmolten chocolade (met zo min mogelijk suiker)
3/4 kopje bloem
1/4 tl xanthaangom
1/4 tl zeezout

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm in met boter of bakspray. Verwarm de boter in een pannetje op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten. Giet dit vervolgens in een beslagkom en meng daar de palmsuiker doorheen.

Klop de drie eieren door elkaar in een andere beslagkom. Voeg daar de cacaopoeder, koffie en bakpoeder aantoe en mix door elkaar. Giet hier vervolgens de gesmolten chocolade doorheen. Voeg de gesmolten boter met suiker ook toe aan deze beslagkom en mix het geheel goed door elkaar. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg ook xanthaangom en zeezout toe aan het mengsel. Giet het geheel in de bakvorm en laat 20 à 25 minuten in de oven staan.

Laat de brownie nog even afkoelen nadat je hem uit de oven haalt en snij de brownie in (royale) stukken. Smakelijk!

Lees ook: Genieten: deze glutenvrije chocolade kokos koekjes zijn delicious.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Mmmm! Je likt je vingers af bij deze glutenvrije brownies en hier vind je het recept
Sluiten