Gezondheid 29 jan 2019 Inga Stoit

Genieten: deze glutenvrije chocolade kokos koekjes zijn delicious

Chocolade kokos koekjes vallen bij veel mensen erg goed in de smaak. Helaas kan niet iedereen ervan smullen omdat er vaak gluten in zitten. Dit recept is vrij van gluten en dus voor iedereen!

Ingrediënten:

– 200 gram poedersuiker
– 240 gram ongezouten boter
– 1 ei
– 1 eetlepel vanille extract
– 90 gram glutenvrij meel (meel variant naar keuze)
– 60 gram kokosmeel
– 1 theelepel xanthaangom
– t theelepel zout
– 90 gram kokosrasp
– 300 gram chocolade bolletjes

Bereiden:

1. Pak een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op, zet dit vast klaar voor straks
2. Smelt de boter op kamertemperatuur en giet het in een kommetje. Pak daarna een grote kom en mix hier poedersuiker, de boter, het ei en het vanille extract doorheen
3. Voeg hierna de volgende ingrediënten toe: glutenvrij meel, kokosmeel, xanthaangom, zout. Mix het geheel opnieuw
4. Doe nu de kokosrasp en de chocolade bolletjes erbij
5. Schep met een lepel in het beslag en maak hier bolletjes van. Doe de nog ongebakken koekjes in de koelkast en laat ze hier 2 uur rusten
6. Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats de bolletjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 12 minuten mooi goudbruin
7. Haal de koekjes uit de oven, laat ze afkoelen zodat je geen verbrande vingers en tong krijgt en daarna kun je er heerlijk van smullen!

Houd je meer van koekjesdeeg dan van gebakken koekjes? Maak dan het Cookie dough recept zonder ei! Hier kun je oneindig van snaaien 😉

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Genieten: deze glutenvrije chocolade kokos koekjes zijn delicious
Sluiten