Goed nieuws! Alle peuters mogen volgend jaar naar de kinderopvang

Alle peuters mogen volgend jaar twee dagdelen naar de opvang, ongeacht of de ouders werken of niet. En dat is natuurlijk heel goed nieuws!

Veel kleintjes gingen al naar het kinderdagverblijf, maar enkele tienduizenden nog niet. De hoofdreden hiervoor is dat gezinnen waarin maar één ouder werkt niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Het kost dan al gauw een rib uit je lijf om je kleine naar het kinderdagverblijf te sturen. Gelukkig trekt het kabinet volgend jaar 60 miljoen euro uit voor de opvang van kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Dat meldt De Volkskrant. Het uitgangspunt is dat kinderopvang bijdraagt aan de ontwikkeling van peuters, waarin sociaal contact met leeftijdsgenootjes erg belangrijk is.

‘Kinderopvang is belangrijker voor de ontwikkeling van peuters dan je denkt’

Sociale ontwikkeling

Famme-lezeres Michaela (24) is thuisblijfmoeder en zou haar dochtertje ook dolgraag naar de kinderopvang brengen, puur voor haar sociale ontwikkeling. “Omdat mijn vriend net teveel verdient krijgen wij geen kinderopvangtoeslag en is het te duur voor ons. Als het betaalbaarder zou zijn had ik Jasmina (2) absoluut een dagdeel naar de opvang gebracht. Ik vind het belangrijk dat ze in contact komt met leeftijdsgenootjes, zodat ze leert delen en omgaan met andere kindjes. Nu lossen we dit op door regelmatig met mijn vriendin en haar dochter van ongeveer dezelfde leeftijd als Jasmina af te spreken. Ik ben blij met dit nieuws, de kinderopvang is belangrijker voor de ontwikkeling van peuters dan veel mensen denken.”

Gemeenten

Het geld voor de kinderopvang gaat naar de gemeenten. Zij mogen ieder voor zich beslissen hoe ze de opvang gaan organiseren: bij een kinderopvang of bij een peuterspeelplaats.

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Alle peuters mogen volgend jaar naar de kinderopvang
Sluiten