Redactie
Redactie Persoonlijk januari 31, 2015

Goed nieuws: de beste dingen in het leven zijn gratis

Hoeveel nullen er ook op je bankrekening staan, er zijn een aantal dingen in het leven die je niet kunt kopen, maar die wel tot de ultieme gelukmakers behoren. Ze zijn gratis en voor iedereen bereikbaar.

Onze virtuele winkelmand volstoppen met schoenen, tassen en prachtige jassen geeft ons geluksgevoel een boost, maar materialisme is niet bevorderend voor geluk op lange termijn. Het zorgt ervoor dat we altijd meer willen en dat we de kleine dingen in het leven sneller over het hoofd zien. Maar sta eens stil bij de onderstaande gratis dingen en binnen no-time ben jij een gelukkig mens.

Het moment dat alles klopt = gratis

Soms zijn er momenten in je leven dat je naar buiten kijkt, in gedachten verzonken raakt en beseft dat alles om je heen perfect is. Ze duren maar luttele seconden, maar ze maken je ongelooflijk gelukkig.

Knuffels = gratis

Hoe fijn is het om iemand van wie je houdt een stevige knuffel te geven. Daarbij verlagen knuffels stress, plus nog meer andere redenen waarom knuffelen goed voor je is.

Een glimlach = gratis

Glimlach eens naar je collega, naar die meneer in de trein of naar de puber bij de kassa. Hoe meer je glimlacht, hoe blijer je je voelt. En hoe fijn is die glimlach die plotseling bovenkomt, nadat je aan die grap van vorige week dacht. Kom op, laat die witte tanden zien!

Vrienden en familie = gratis

Je kunt een huis kopen, een auto en voorzien zijn van een prachtige garderobe, maar als je alleen op de wereld bent, stelt dit alles niets voor. Vrienden en familie kosten niets (oké, misschien de lunch die jij hebt betaald vorige week) en ze zijn er te allen tijde voor je. De liefde die je geeft en krijgt is niet uit te drukken in geld.

Slaap = gratis

Wegduiken onder een donzen dekbed en alles om je heen even vergeten. Laat je gedachten varen en val in een diep gezonken slaap. Geen goede en niet genoeg slaap zorgen voor een mindere versie van jezelf, dus zorg voor een goede nachtrust.

De slappe lach = gratis

Man, man, man wat is dat lekker. Zo’n bui waar je buikspieren pijn van doen en waarbij de tranen over je wangen biggelen. Na dit moment voel je je vederlicht en compleet ontspannen. Wie heeft er nog een goeie grap?

Liefde = gratis

Geen liefde, betekent ook geen gelukkig persoon. Onderzoekers beweren daarbij dat je geliefd of geborgen voelen spanning kan verminderen en op de lange termijn stress kan wegnemen. Liefde ervaren is gezond, maar ook erg prettig.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: de beste dingen in het leven zijn gratis
Sluiten