Renée
Renée Algemeen 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de belangrijkste reden om je goed voor te bereiden op je bevalling

Je hebt grofweg twee groepen zwangere vrouwen: groep één bereidt zich tot in de puntjes voor op de bevalling, terwijl groep twee het liever over zich heen laat komen. Mommy’s to be opgelet: er is een heel goede reden om je bij groep één te scharen. Tenminste, als we nieuw onderzoek mogen geloven.

Voordelen van goed voorbereiden op bevalling

Volgens de Journal of Maternal/Child Nursing heeft de tevredenheid van een (net) bevallen vrouw invloed op de gezondheid van haar en haar gezin. Lang verhaal kort, goed voorbereiden op bevalling heeft daar een grote invloed op. Dokter Katherine Hinic hield 107 vrouwen in de eerste vier dagen na hun bevalling in de gaten.

LEES OOK: 9 x waardevolle feiten die elke mommy to be moet weten voordat je gaat bevallen

Tevreden over bevalling

De vrouwen hebben allen het negen maanden lang zwanger zijn uitgezeten, een gezond kind op de wereld gezet en plannen om hun baby met de borst te voeden. De moeders die voorbereid waren op de bevalling, waren zekerder op het gebied van borstvoeding geven. Bovendien waren zij meer tevreden over hoe de bevalling verliep. Helemaal als zij zelf voor pijnmedicatie mocht kiezen.

Conclusie van het onderzoek: de vrouwen die kennis van zaken hadden, ervoeren de bevalling beter dan andere moeders. Daarbij werden zij zelfs een betere moeder. Juist omdat een bevalling één van de meest bijzondere dingen in het leven is, is het fijn om te weten wat je te wachten staat en wat de mogelijkheden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme