Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 2 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je één goed voornemen als ouder hebt in 2018, laat het dat van Richard Branson zijn

Elk jaar maak ik goede voornemens die meestal in de categorie ‘minder eten’, ‘meer sporten’ en ‘minder alcohol’ vallen. Maar waar het eigenlijk om draait als moeder en ouder zijn veel belangrijker zaken dan dat. Richard Branson’s post op LinkedIn slaat precies de spijker op zijn kop. 

Terwijl ik – nog zo’n goed voornemen – mijn mail opschoon en doorspit valt mijn oog op een bericht van LinkedIn. Ik open de mail en terwijl ik mijn profiel update en door mijn berichten scroll stuit ik op het berichtje van ondernemer en zakengigant Richard Branson.

LEES OOK: Een hecht gezin ontstaat door te beginnen met dit ene ding.

goed voornemen als ouder richard branson

Het is de foto die mij aanzet tot het openen en lezen van zijn post. Op een bed ligt overduidelijk een afgepeigerde Richard Branson met om zich heen twee heerlijke kleine lijfjes wat – denk ik – zijn kleinkinderen zijn (en dat blijkt te kloppen). Op de bijbehorende post op zijn eigen Virgin platform schrijft hij: ‘Het zijn vaak de kleine dingen die het meeste betekenen voor je familie.’ In het bericht stipt hij aan waar het om draait in het leven en welke momenten je echt moet koesteren:

Goed voornemen als ouder: koesteren

Noem me een zacht ei, maar ik terwijl ik het lees krijg ik tranen in mijn ogen. Niet om wat Richard Branson zozeer meemaakt, maar omdat ik me meteen voorstel hoe ik met mijn gezin en mijn drie jongens leef. We zijn net op skivakantie met elkaar geweest met Kerst en ik heb tot op het bot genoten. Maar sinds vandaag staat de machine weer op vol vermogen. Moet er gewerkt worden, zijn de kinderen druk met vakantieclubjes en maken we ons op voor een nieuw jaar. Met nieuwe banen en opdrachten voor de man en mij en hectiek. Terwijl ik mijn jongens voor mijn ogen groter zie groeien wil ik het leven met hen opsnuiven en genieten. Dus als ik één goed voornemen heb dit jaar is het (naast heus wel een beetje op het eten letten en meer sporten) intens genieten van de momenten met mijn gezin. Want ze groeien veel te snel groot, die apen van mij en voor ik het door heb zijn ze uitgevlogen.

Dus dank, Richard Branson voor het benadrukken waar het om gaat. 2018 is voor mij familie!

LEES OOK: Deze levenslessen wil veertiger Muriel aan twintigers en dertigers meegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme