Inga Stoit
Inga Stoit Algemeen 3 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn ze: 9x goede voornemens voor het nieuwe jaar die body positive zijn

Het nieuwe jaar is van start en daar komen vaak een aantal voornemens bij kijken. Dit kan gaan over persoonlijke groei, financiële groei, geluk in de liefde, noem maar op. Er zijn ook goede voornemens die niet over afvallen gaan, maar juist heel body positive zijn. Dit zijn ze:

Meer water drinken

Deze kleine toepassing kan veel doen voor je gezondheid. Door je vochtbalans op pijl te houden voel je je energieker en raak je meer slechte afvalstoffen kwijt. Meer water drinken gaat al snel en het kost gelukkig geen moeite. Je zult alleen je fles ietwat vaker moeten vullen, maar de voordelen zijn al snel geboekt!

Vind je persoonlijke stijl

Waarschijnlijk hangt je kast vol met verschillende kledingstukken in diverse stijlen. Spit je kast door en kijk waar je gelukkig van wordt, waar jij je het lekkerst in voelt. Je kunt er namelijk enorm blij van worden wanneer je ziet hoe geweldig iets je staat. Daarentegen kan ‘stomme’ kleding je juist heel ongelukkig laten voelen, omdat je je niet op je gemak voelt. Weg ermee dus!

Ga 1x per week in bad

Ga lekker in bad liggen met bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje op en een haarmaskertje in. Mocht je geen bad hebben, doe dan iets anders op het gebied van selfcare. Je kunt jezelf bijvoorbeeld insmeren met een heerlijke bodylotion. Wees lief voor je huid, voor jezelf en voor je lichaam.

Volg mensen die je inspireren

Volg de mensen die jij mooi vindt om wie zij zijn en niet omdat ze maatje 0 hebben. Je wordt namelijk niet gelukkig van al die onrealistische plaatjes. Volg liever mensen die er toe doen en iets bij te brengen hebben. Je zult zien dat je hier veel enthousiaster van wordt dan van die ‘schijn’.

Moeder: ‘Ik leer mijn dochter niet om slim te zijn, ik leer haar om aardig te zijn’

Stop met praten over andermans lichaam

‘Haar borsten zijn fantastisch’, ‘Als ik haar lijf had hoefde ik nooit meer onzeker te zijn’, ‘Zij kan eten wat ze maar wil’, stop met al dit soort uitspraken. Het brengt je niks om over anderen te praten en jezelf nare gevoelens aan te praten. Zij heeft haar lichaam en jij hebt het jouwe.

Probeer een nieuwe sport

Als hardlopen niet jouw ding is, doe het dan ook vooral niet! Laat jezelf niet zwoegen voor iets wat je zielsongelukkig maakt. Zoek iets wat je wel leuk vindt, dit hoeft overigens ook niet iets heel zwaars te zijn. Niet iedereen is gebaat bij het krachthonk, zowel fysiek als mentaal niet. Als je meer van rustige dingen houdt, probeer dan vooral een keertje yoga.

Skin routine verbeteren

Een gezonde huid maakt dat we er stralend uitzien. En soms heeft je huid nu eenmaal een oppepper nodig. Die tijd van ‘maar wat doen’ is voorbij. Verwen je huid met producten die je huid verzorgen, voor je gezicht maar ook voor je lijf! Je voelt je frisser, schoner en dus al snel blijer.

Tel je stappen

Dit kan makkelijk met behulp van verschillende apps. Je hoeft heus geen halve marathon te lopen, maar het bijhouden van je stappen zorgt voor een eerlijke weergave. Zo zie je of je aan je dagelijkse stappen komt, of dat je nog een beetje extra mag doen voor je algehele gezondheid.

Mediteer

Iedere dag even mediteren doet een hoop voor onze mentale en fysieke gezondheid. Je hebt er namelijk enorm veel aan als je jezelf een halt kan toeroepen. Dit zorgt ervoor dat je meer stressbestendig bent en dus fijner in je vel zit. Meditatie hoeft echt niet lang te duren, 5 a 10 minuten per dag is meer dan voldoende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme