Waarom je je goede voornemens veel beter kunt bewaren voor deze tijd van het jaar

Goede voornemens, gaap! Het is niet alleen een uitgekauwd onderwerp, maar ook iets wat je veel beter kan bewaren voor bijvoorbeeld de herfst in plaats van 1 januari. 

Kerststress

De kans dat je goede voornemens na 1,5 week strandden, is in januari namelijk een stuk aanzienlijker dan in september. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen na zo’n 12 dagen de brui geven aan hun voornemens. In januari sta je nog stijf van de kerststress, ben je moe van de donkere dagen en blut van de dure decembermaand. Kortom: niet echt de ideale voedingsbodem voor je goede voornemens.

Nieuwe gewoontes

September daarentegen leent zich veel meer voor een frisse start. Je bent uitgerust van de vakantie, hebt dankzij de zon energie voor tien, kinderen gaan weer naar school en iedereen gaat weer aan het werk. Dat is de perfecte setting om jezelf nieuwe gewoontes aan te meten.

Druk

Wat ook scheelt is dat in september niemand je om de haverklap lastigvalt met de vraag hoe het ervoor staat met je voornemens. De druk van buitenaf valt weg waardoor jezelf in alle rust kan bepalen wat je in je leven wil veranderen en hoe je dat wil aanpakken. Tegen de tijd dat het dan weer januari is, heb jij je voornemens al lang en breed op de rit. En als ze ergens in de tussentijd zijn gestrand, kun je ze op 1 januari in alle rust weer oppakken – mét een voorsprong.

Kortom: laat iedereen het in vervolg uitzoeken met z’n goede voornemens, zijn al die restanten champagne en oliebollen op 1 januari lekker allemaal voor jou.

 

HLN

Reageer op artikel:
Waarom je je goede voornemens veel beter kunt bewaren voor deze tijd van het jaar
Sluiten