8 goede voornemens om dit jaar samen met je zus te maken

Je zus is de Yin van jouw Yang, of als jullie Grey’s Anatomy kijken; de Meredith Grey van jouw Christina Yang. Anyhow: jullie zijn perfect op elkaar ingespeeld. En juist daarom is zij de perfecte partner om dit jaar goede voornemens voor 2018 mee te maken.

De band met je zus is totaal anders dan die met je beste vriendin. Want hoewel je haar ook als een goede vriendin beschouwt (mits jullie een goede band hebben, uiteraard), is zij ook diegene die het je als eerste zegt als ze het ergens niet mee eens is. Tough love. Dat maakt haar de perfecte persoon om dit jaar goede voornemens mee te bedenken – en die vervolgens samen vol te houden. Zij is je grootste cheerleader en reken maar dat je het te horen krijgt als je je doelen uit het oog verliest.

1. Meer reizen

Iedereen wil altijd meer tripjes maken (want: duh), maar dat werkelijkheid laten worden is een stuk makkelijker met een reismaatje. Als de timing klopt, zouden jullie nu eindelijk samen die grote reis moeten maken waar jullie als kind al van droomden. Woont je zus in een ander land? Dan kun je afspreken in het volgende jaar vaker naar elkaar toe te reizen.

2. Samen een leuke sport vinden

Een work-out vinden die jullie allebei leuk vinden is lastig; zeker als de sportschool voor jou gelijk staat aan de hel op aarde. Je kunt samen op zoek gaan naar een sportklasje dat jullie allebei leuk vinden. Dat houdt je fit, maar geeft ook meteen een reden om elkaar iedere week te zien.

3. Meer tijd vinden om te kletsen

Wie zei dat goede voornemens groots en meeslepend moeten zijn? Een fijn gesprek met je zus is soms precies wat je nodig hebt. Of het nou over koetjes en kalfjes of grote levenskwesties gaat; na een klets met haar lijkt de wereld weer wat lichter. Reden te meer om daar meer tijd voor te maken. Wonen jullie in dezelfde stad? Ga eens per week koffie drinken. Zit er een grote afstand tussen jullie in? Spreek dan af om iedere week op een vast tijdstip te Skypen.

4. Leg jullie jaar vast

Met je telefoon fotografeer je vast alles wat los en vast zit. Hoe leuk is het om een projectje te maken van die foto’s en jullie jaar samen vast te leggen? Aan het eind van het jaar kun je al jullie foto’s en video’s bundelen in één video en samen terugkijken op alles wat jullie beleefd hebben.

5. Help elkaar met werkdoelen

Misschien vind je het doodeng of een beetje gênant om je dromen hardop uit te spreken. Je zus kan je vertrouwen. Zij kan je bovendien aanmoedigen en helpen doelen stellen om dichterbij je droombaan te komen. Help haar voorbereiden met een sollicitatie bij haar droombaan, zodat jij met haar die salarisonderhandeling kan oefenen.

6. Begin een boekenclubje

Lezen is goed voor je, maar we gunnen onszelf amper de tijd om daar eens echt voor te gaan zitten. Een boekenclubje met je zus vormen is daarom een goede stok achter de deur. Kies om de beurt een boek uit dat jullie gaan lezen. Ook heel leuk om te doen als je zus niet om de hoek woont.

7. Wees samen spaarzaam

Wil je minder geld uitgeven aan kleding? Voel je je, met alle kennis over erbarmelijke omstandigheden in fabrieken, schuldig over ieder truitje dat je bij H&M of Zara koopt? Ga dan samen met je zus door elkaars kledingkast. Wat bewaar je, wat gaat weg, wat verdient een tweede leven in haar garderobe? Ook gezellig: samen in de IJhallen jullie ongedragen items verkopen.

8. Meer dansen

Ben je gestrest? Dansen? Ben je gefrustreerd? Dansen. Heb je gewoon zin in iets vrolijks? Dansen! Mag in de kroeg, maar de huiskamer is ook prima. Mits het maar op volume 10 en zonder gêne is. Maak samen in Spotify een zussen-playlist voor de momenten waarop je even uit je panty moet gaan.

Nog meer reden om je zus te koesteren: mensen met zussen zijn positiever, minder gestrest en communiceren beter.

Elite Daily

Reageer op artikel:
8 goede voornemens om dit jaar samen met je zus te maken
Sluiten