Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 31 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo word je een goede vriendin voor je bestie die net is bevallen

Je vriendin heeft een baby gekregen en het enige waar je aan kunt denken is: de bebe is er! Ik wil naar dat kleine mini-mensje en hem knuffelen alsof het de mijne is. Wacht even, diep inademen, rustig aan.

Iedereen houdt van baby’s, omdat ze, eh duh, baby’s zijn! Iedereen wil knuffelen en een babytje lekker vasthouden. Ruiken. Vergeet niet: het is de baby van je vriendin. De vriendin waar je veel om geeft. Je moet een goede vriendin zijn voor deze newly mom en zó doe je dat.

1. Het draait allemaal om je vriendin die net mama is geworden

Als alles al is gedaan en je bent uitgenodigd om het te doen, kun je de baby vasthouden en advies geven. Anders leg je het eerst even naast je neer (en dan bedoelen we niet de baby) en draait het om het comfort van je vriendin. Vraag bijvoorbeeld of je de baby even kan vasthouden terwijl zij naar de wc moet of iets anders moet doen. Je probeert er voor haar te zijn en je hulp aan te bieden. En ja, dat betekent ook als de baby verschonen even niet lukt voor je vriendin, jij de poop explosion moet managen.

LEES OOK: Deze 5 moeder-vriendinnen zou elke moeder moeten hebben

2. Bied je persoonlijke opvoed advies alleen aan als erom wordt gevraagd

Als je zelf kids hebt, is het verleidelijk om advies te geven over bepaalde zaken, maar voor de verse mama kan het irritant zijn. Zo kan het zijn dat zij een reden heeft om geen borstvoeding te geven of geen hydrofiele luiers te gebruiken. Ze heeft al genoeg te handelen, zoals hoe ze de baby kan laten stoppen met huilen. Als je daar advies over hebt zou het wel welkom zijn. Misschien.

3. Doe iets

Doe iets. Staat er nog afwas? Was ze. Liggen er vieze kleren op de grond? Verzamel het en gooi het in de wasmachine of vouw de dingen die uit de droger komen. Laat haar lekker met de baby zitten en neem het werk even op je.

LEES OOK: 9 eigenschappen die jouw beste moeder-vriendin sowieso heeft

4. Ren naar de supermarkt

Maak een lijst met dingen die ze nodig heeft. Deze lijst kan variëren van maaltijden en babyproducten tot borstvoedingbeha’s en specifieke flessen. Denk ook aan items waardoor ze zich weer menselijk gaat voelen, zoals gezichtsmaskers of nagellak.

5. Kom morgen terug

Bied aan om morgen terug te komen en de baby vast te houden terwijl zij het gezichtsmasker of nagellak kan gebruiken. En zodat ze kan douchen. En misschien scheren.

LEES OOK: 5 manieren om close te blijven met je vriendin zonder kind

6. Kook voor je vriendin

Maak eten voor haar of laat het warm in oven staan en vergeet de keuken niet op te ruimen. Als je écht een goede vriendin bent kun je extra foodies maken en het bij haar invriezen.

7. Blijf op de hoogte

App haar zo nu en dan. Niet per se elke dag, maar wel met regelmaat. Vraag hoe het met haar gaat en of ze een beetje heeft geslapen, of wat ze aan het maken is voor avondeten. De meeste vragen die ze waarschijnlijk krijgt gaan over de baby, maar ze heeft ook behoefte aan een vriendin die aan haar denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme