Marleen Staal
Marleen Staal Recepten 7 apr 2019

Budget recepten voor €7,- per avondmaaltijd: weekmenu 15

Woensdag

Woensdag

Taco’s met zoete aardappel, chorizo en appelsalsa via Culy.nl
(voor 4 personen)

Dit heb je nodig

  • 500 gram zoete aardappels, in blokjes
  • 500 gram chorizo, in blokjes
  • 8 tot 10 zachte kleine tortillas (gorditas)
  • Zonnebloemolie
  • Zout

De appelsalsa

  • 1 granny smith appel, in kleine blokjes
  • 1/2 komkommer, in gelijke blokjes
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • Het sap van 2 Limoenen
  • Zout

Kosten: €6,90

Zo ga je te werk

Breng de zoete aardappel blokjes aan de kook met zout voor 5 minuten. Giet ze af en laat ze kort droogstomen. Maal daarna de blokjes chorizo in een keukenmachine tot kruim. Of hak ze fijn met een mes. Zet twee koekenpannen op het vuur: één voor de zoete aardappel en één voor de chorizo. Verhit de pan voor de zoete aardappel op medium-hoog vuur en giet er drie eetlepels zonnebloemolie in. Bak de blokjes aardappel in 15 minuten goudbruin.

Bak in de andere pan de chorizo in zijn eigen vet, tot het kruim begint te bruinen en mooi droog wordt (dit duurt ook ongeveer 15 minuten). Overtollig vet kun je afgieten of droogdeppen met keukenpapier.

Verwarm daarna de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de chorizo er goed uitziet, kun je ‘m door de zoete aardappels mengen. Voeg naar smaak wat zout toe. Maak de taco’s op door in het midden van elke tortilla wat zoete aardappel en chorizo te scheppen. Daarbovenop mag een lekkere schep van de groene appelsalsa.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Budget recepten voor €7,- per avondmaaltijd: weekmenu 15
Sluiten