Zo kun je het goedmaken met je partner na een ruzie

Een vergeten verjaardag, een nare opmerking of een ontplofte keuken: soms zijn er momenten die ruzies veroorzaken of aanleiding zijn voor een fikse discussie met je partner. Een beetje wrijving hoort nu eenmaal bij relaties, maar het hoort er evengoed bij om dit vervolgens uit te praten en het weer goed te maken.

Om uit je boetehokje te komen, zijn er allerlei dingen die je kunt doen. Lekkere chocolade kopen, goedmaakseks of een lief briefje bijvoorbeeld. Maar wat werkt nou echt goed? Dat verschilt natuurlijk per partner en per relatie. Toch zijn er volgens de wetenschap bepaalde strategieën en technieken die je kunt toepassen als je graag vergeven wilt worden na een heftige ruzie.

LEES OOK: Dit vindt je partner volgens zijn sterrenbeeld het aantrekkelijkst aan jou

Goedmaken na een ruzie: mannen vs. vrouwen

In één studie werd bijvoorbeeld onderzocht hoe mensen verschillende benaderingen gebruikten om het goed te maken na een conflict. Ook werd er gekeken in hoeverre de strategieën zouden helpen als hun partner ze zou toepassen. Daaruit kwam bijvoorbeeld naar voren dat er een verschil bestaat tussen de geslachten. Vrouwen en mannen hebben hele andere voorkeuren op het gebied van goedmaken.

Zo zouden vrouwen na een ruzie eerder hun excuses aanbieden, communiceren, affectie tonen en cadeaus geven. De mannelijke deelnemers aan de studie gaven aan dat cadeaus geven, excuses aanbieden, goedmaakseks en samen tijd doorbrengen dingen zijn als ze een ruzie willen bijleggen. Waar vrouwen dus liever focussen op communicatie, focussen mannen zich liever op cadeaus of een ander lief gebaar.

LEES OOK: Interessant: de volgende 7 dingen houdt vrijwel íedere man geheim voor zijn partner

Als man kun je zodoende het beste een goed gesprek aangaan met je vriendin om het bij te leggen, waarbij het helpt om je emoties te tonen. Als vrouw kun je het beste je excuses aanbieden aan je vriend en samen veel tijd doorbrengen, volgens dit onderzoek. Interessant om eens te testen als je iets hebt om uit te praten!

Bedrock

Reageer op artikel:
Zo kun je het goedmaken met je partner na een ruzie
Sluiten