Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 30 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips blijven je gold plated sieraden langer mooi

Gold plated sieraden zijn ideaal als je van gouden sieraden houdt, maar niet wil betalen voor echt goud – dat kan namelijk behoorlijk prijzig zijn. Gold plated sieraden hebben dezelfde look als echt gouden sieraden, maar zijn een stuk goedkoper.

Bij dit soort sieraden is het zo dat zilveren (of een ander materiaal) sieraden bewerkt worden met een klein laagje goud. Om te zorgen dat je sieraad zo lang mogelijk mooi blijft, kunnen de volgende tips helpen:

1. Bewaar ze op een donkere plek

Je sieraden blijven het langst mooi als je ze op een donkere, afgesloten plek bewaard. Zo bescherm je jouw sieraden tegen invloeden van buitenaf. Je kunt ze bijvoorbeeld bewaren in een sieraden organizer, maar je kunt ze ook bewaren in een doosje die je bij je sieraden krijgt.

2. Draag geen gold plated sieraden tijdens het douchen

Als je echt gouden of zilveren sieraden draagt is het verleidelijk om ze om te houden met douchen, maar wil je deze sieraden en al helemaal gold plated sieraden mooi houden, dan is het aan te raden om ze niet te dragen tijdens het douchen. Gold plated sieraden zullen door contact met water (pas ook op met parfum en make-up) eerder slijten.

3. Leg je sieraden niet in de badkamer

De badkamer is een logische plek als je je sieraden af doet voordat je gaat douchen. Maar dat is een plek waar je je gold plated sieraden beter niet kunt bewaren. Door vocht kan de kleur van je gold plated sieraden vervagen, lichter worden of helemaal verdwijnen.

4. Slaap niet met sieraden om

Je kunt beter niet met je sieraden om gaan slapen, ze kunnen door warmte of onrustig slapen beschadigen. Of je kunt ze natuurlijk kwijtraken, dat is ons allemaal vast wel een keer overkomen. 😉

5. Doe je sieraden als laatst om

Doe je sieraden pas om als je klaar bent met je dagelijkse routine. Parfum, make-up, crème, haarspray: al deze producten kunnen je sieraden aantasten. Je kunt dus het beste al je sieraden om doen wanneer je dit allemaal al hebt gedaan, zo voorkom je sieraad ‘reageert’ op de producten die je hebt gebruikt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze tips blijven je gold plated sieraden langer mooi
Sluiten