Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Algemeen 1 mrt 2018

Good morning! Er bestaan 5 typen ochtendmensen op basis van je gedrag

Kort door de bocht zijn er twee typen mensen: het soort dat het niet erg vindt om vroeg op te staan én degenen die met geen mogelijkheid uit bed te slaan zijn en van een sterke kop koffie nóg niet wakker worden.

Of je nu een ochtendmens bent of niet, een goede kop koffie met een stevig ontbijt is altijd een reden om je bed uit te komen Anyway, welk DNA je ook draagt, Nespresso heeft voor ieder type de geschikte ochtendkoffie. In welke herken jij jezelf?

1. De uitvinder van het ochtendhumeur

Belangrijke meetings en goede gesprekken zijn voor jou geen succes als ze plaatsvinden voor het middaguur. Een typisch verschijnsel van iemand met een stevig ochtendhumeur. Mensen om je heen kunnen je niet vrolijk maken, ze moeten er maar mee dealen. Één van de meest intense koffies, de Kazaar, doet wonderen. De volle body en rijke smaak geven je een instant oppepper.

2. De chaoot

Jij bent je bed nog niet uit, of je planning is al volledig in de war geschopt. Je hebt je wekker totaal op de verkeerde tijd gezet (als je ‘m überhaupt gezet hebt) en daardoor heb je standaard elke ochtend nog maar de helft van de tijd om je aan te kleden, de kinderen uit bed te trekken, ontbijt en lunch te maken en snel een slok koffie te drinken voor je op de bakfiets de kinderen naar school brengt. Eenmaal op je werk kom je erachter dat je nog niet eens ontbeten hebt. Nespresso Volluto zorgt ervoor dat je in no time je zaakjes weer op orde hebt.

3. De vroege vogel

Jij bent zo’n flierefluiter die moeiteloos haar wekker zo vroeg mogelijk zet, nog even een yogalesje pakt voordat ze naar werk gaat en zich dan zo ongeveer de hele dag fit voelt. Als je dit aan andere mensen vertelt, zie je hun oren klapperen. Hoe dóe je dat toch? Jij draait je hand er niet voor om. Sterker nog: je weet niet beter dan dat je altijd al vroeg uit de veren bent. De Vivalto Lungo is een gebalanceerde koffie, die precies past bij jouw evenwichtige ochtend.

4. De schone slaapster

De wereld mag wat jou betreft vergaan als je in bed ligt. Omdat je soms nog wel eens een berg werk mee naar huis neemt, komt het voor dat je de tijd vergeet en pas na middernacht in bed duikt. Niet slim, want dat betekent dat je de volgende ochtend standaard moeite hebt met opstaan. Hoewel, moeite is misschien een understatement; je bent niet uit bed te slépen. Doorbreek dit patroon en start je dag met een kop Arpeggio. De wereld zal er gegarandeerd een stuk zonniger uitzien.

5. De planmatige aanpakker

Zodra je wekker gaat, ben je klaar om de dag aan te vallen. Je weet precies wat je moet doen om op tijd op je werk aan te komen. De ontbijtjes voor het hele gezin staan al klaar in de ijskast, net als de lunches. Een tien-uurtje maak je snel even klaar nadat je een luchtige cappuccino hebt gedronken: een laagje melk met een espresso shot. Een evenwichtige en frisse cappuccino zet je met de Rosabaya de Colombia.

Welk type je ook bent, met jouw favoriete koffie ben je klaar om de dag aan te vallen. Keuzestress is niet nodig, Nespresso heeft namelijk een speciale selectie gemaakt van de lekkerste ochtend koffies. Één voor iedere smaak.

In samenwerking met Nespresso

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Good morning! Er bestaan 5 typen ochtendmensen op basis van je gedrag
Sluiten