Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Je zou altijd om de grapjes van je kind moeten lachen, en dit is waarom

De lach van je kleine is misschien wel het mooiste geluid ter wereld. Maar dat denkt je kind ook van jouw lach. Hoewel je soms het gevoel kan hebben dat je kind de clown uithangt om aandacht te vragen, zit het toch echt wat anders in elkaar. Benieuwd waarom je het beste om de grapjes van je kleine kan lachen? Dat lees je hier:

Lachen maar!

Je kunt het beste lachen om de grapjes van de kleine, ontdekte Emma Byrne in haar onderzoek. Byrne is dokter in artificiële intelligentie en auteur van het boek ‘Swearing is good for you: The amazing science of bad language’. Daarin vertelt ze dat kinderen van ongeveer acht maanden oud hun ouders al aan het lachen proberen te brengen. En jouw rol is dan ook duidelijk: lachen natuurlijk! Kinderen vertellen grapjes en hangen de clown uit om je vrolijk te maken en dus niet (alleen maar) om aandacht te zoeken.

LEES OOK: 7x Momenten waarop ik keihard om mijn peuter moet lachen (ook als dat eigenlijk niet mag)

Wanneer je lacht om de grappige acties en de geintjes van je kind, moedig je hem/haar aan om door te gaan met waar hij mee bezig is. En dat zorgt er op lange termijn weer voor dat je kind meer humor kweekt, wat ook heel wat voordelen met zich meebrengt op vlak van intelligentie. Grappig zijn kan er ook nog eens voor zorgen dat de positieve perceptie van anderen op jou groter is en dat je zelfvertrouwen stijgt.

LEES OOK: Haha: volgens onderzoek lachen baby’s net als chimpansees

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je zou altijd om de grapjes van je kind moeten lachen, en dit is waarom
Sluiten