Inga Stoit
Inga Stoit Mind 15 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

De meest grappige en sneaky leugens die ouders ooit hun kinderen vertelden

Iedereen maakt zich zo nu en dan schuldig aan een leugentje om bestwil. En soms komen deze onwaarheden wel erg goed uit wanneer het aankomt op onze kinderen. Zij geloven je en daarmee krijg je bepaalde dingen gedaan die je voorheen als onmogelijk zag.

Dit zijn voorbeelden van grappige en tegelijkertijd sneaky leugens die ouders hun kinderen vertelden:

De magische tandenborstel

Eefje: ‘Mijn zoon had een hekel aan het poetsen van zijn tanden, ik wilde dit natuurlijk wel gebeurt krijgen. Dus ik vertelde hem dat ik vanaf mijn telefoon precies kon zien hoelang hij zijn tanden poetste. Ik verzamelde zelfs plaatjes van Google die hem overtuigde. Dit was uiteraard voor de tijd dat de tandenborstel met klok bestond.’

Bruin brood is chocolade

Suus: ‘Mijn kinderen hadden een hekel aan bruin brood, ze zaten vaak allebei aan tafel en schreeuwden hard in koor dat ze het niet lekker vinden. Waar ze wel dol op zijn is chocolade, dus ik vertelde hen dat bruin brood wordt gemaakt van chocolade. Ze zeiden dingen als: we proeven het niet en het is vies. Ik strooide er daarom stiekem wat Nesquik over en op een gegeven moment hield het gezeur vanzelf op.’

Kerstman is watching

Laura: ‘Ik houd van shoppen en kan niet altijd een oppas vinden, dus ik neem vaak de kleine mee. Dit is een paar keer goed mis gegaan, waarna ik thuis kwam met nul aankopen en een krijsend kind. Ik heb om die reden mijn dochter wijsgemaakt dat de Kerstman haar in de gaten houdt door de security cameras. Sindsdien gedraagt ze zich voorbeeldig.’

Telefoon snoep-zoeker

Marijke: ‘Mijn dochter greep vaak stiekem naar snoep. Dit gebeurde echt heel vaak en hier was ik een beetje klaar mee. Ik vertelde haar dat ik een app had op mijn telefoon die de snoepjes in haar buik kon scannen. Zo kon ik precies zien hoeveel snoep zij gepikt had. De snoeptrommel is tegenwoordig minder snel leeg.’

Slechte adem leugenaar

Brenda: ‘Ik merkte dat mijn zoon vaak loog en dat maakte mij ongerust. Ik heb lang gezocht naar een oplossing hiervoor en toen kwam er een simpele ingeving in mij op. Ik vertelde hem dat zijn adem stopt wanneer ik hem ervan verdachte te liegen. In het begin twijfelde ik over deze aanpak, maar volgens mij zijn de leugens sowieso voor de helft afgenomen.’

Grappige tweets van ouders over hun kinderen die huiswerk hebben

Dat het internet dichtgaat om 8 uur

Sophie: ‘Mijn zoon is computerverslaafd en ik word er gek van. Hij is nog zo jong en dit was niet wat ik voor ogen had. Maar de oplossing bleek simpel: vertel hem dat het internet om 8 uur dicht gaat. Daarvoor mag hij computeren en daarna is het simpelweg afgelopen. Op deze manier houd ik zijn verslaving een beetje binnen de perken.’

Dat vieze handen kunnen groeien

Lotte: ‘Ik heb me toch een smeerpijp, het liefste komt bij elke dag met modderige knieën en handen thuis. En met deze vieze handen maakt hij vervolgens zonder enige schaamte de rest van het meubilair vies. Ik heb hem verteld dat viezigheid op viezigheid groeit, dus als hij zijn handen niet wast bij thuiskomt, dan groeien er vieze boompjes uit zijn handen. Dit idee vond hij zelf ook behoorlijk vies.’

Neuspeuteren krimpt je hersenen

Thea: ‘Mijn dochter zat continu maar met haar vingers in de neus. Ze deed dit niet alleen thuis maar ook in de klas. Op een gegeven moment werd zij zelfs gepest maar dit weerhield haar er niet van. Ik vertelde haar daarom dat als zij zo daar zou gaan, ze haar hersenen zou opeten. Dit vond zij een eng idee. Af en toe zie ik haar nog wijzen richting haar neus, maar dan zie ik gelukkig een angstige blik en een snel terug schietende hand.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
De meest grappige en sneaky leugens die ouders ooit hun kinderen vertelden
Sluiten