Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kids 15 mrt 2020

Gratis uitjes met kids voor als de scholen sluiten vanwege het coronavirus

Zit jij komende week thuis met de kids? Dan kun je vast wat tips gebruiken voor gratis uitjes. En daar helpen wij je graag een handje mee.

Er wordt druk overlegd of de scholen nog open moeten blijven, nu het coronavirus zich zo snel verspreidt. Andere landen hebben er al wel voor gekozen om de scholen van hun kinderen te sluiten, dus de kans is groot dat het hier ook staat te gebeuren. Ook wordt iedereen met verkoudheidsklachten gevraagd thuis te blijven en zo kan het voorkomen dat je op dit moment al thuis zit met je kindje, omdat zijn juf of meester ziek is.

En wat doe je dan? Geef er een positieve draai aan en geniet van deze extra tijd samen met je kinderen! Er komt mooier weer aan, buiten is het redelijk veilig zolang je grote groepen mensen mijdt, dus: ga erop uit!

6X gratis uitjes met je kinderen

Pak die extra qualitytime met je kids met beide handen aan en maak er wat moois van in tijden van toch wel een beetje crisis. Neem je kinderen mee de frisse, gezonde lucht in. Mooier weer is op komt, dus dat extra beetje vitamine D doet ons allemaal hopelijk veel goeds.

1. De Klimduin in Schoorl

De Klimduin is eigenlijk een metershoge berg van zand in het duingebied in het Noord-Hollandse Schoorl. Kinderen kunnen er rennen, rollen, spelen in het zand en lekker uitrazen. Zelf kan je er een terrasje pakken of lekker mee rennen de berg op. Het strand is er dichtbij, om een fijne wandeling te maken.

2. Het Drielandenpunt

De grens van de landen Nederland, België en Duitsland is te bezoeken en te bekijken op het Drielandenpunt. Kunnen je kids tegelijkertijd in alle drie de landen staan? Er is ook een grote speeltuin op het terrein waar de kinderen gratis in mogen spelen.

3. Het Blotevoetenpad

Op blote voeten buiten lopen, hoe lekker klinkt dat? Op het Blotevoetenpad in Groningen mag het! Je loopt van de ene naar de andere kant van het natuurgebied op je blote voeten. En dat gaat niet zomaar: je komt heuse obstakels tegen zoals slootjes, modderpoelen, boomstammen en touwbruggen. Vies worden mag, dus neem een schoon setje kleding mee voor de kids (en jezelf!).

4. Vliegtuigen spotten

Bij Schiphol zijn verschillende plekken waar je de auto even kan parkeren en je vliegtuigen kan kijken. Voor kinderen kan dit magisch zijn. Die enorme dingen die over ze heen razen met veel geluid.

5. Naar de speeltuin

Natuurlijk kan je naar de plaatselijke speeltuin gaan, maar wat dacht je van speeltuin Roeffen Mart? Dit is gratis speeltuin met vele speeltoestellen in het bos bij Grubbenvorst. Je moet er misschien een stukje voor rijden, maar je kinderen zullen zich er de hele dag kunnen vermaken. Neem een picknickmand met lekkers en een boek mee, zodat jij ook een relaxte dag hebt.

6. De Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos

En last but not least, een van de leukste gratis uitjes met de kids; wandelen door het Amsterdamse Bos, daarna geitjes aaien en de andere dieren bekijken en nog even energie kwijtraken in de speeltuin: de Geitenboerderij is altijd leuk om te bezoeken en helemaal gratis. In het voorjaar zijn er ook nog eens te schattige babygeitjes te bewonderen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gratis uitjes met kids voor als de scholen sluiten vanwege het coronavirus
Sluiten