Susan Dalstra
Susan Dalstra Body 15 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Mama heeft griep: dit is je overlevingsgids

Natuurlijk, niemand wil ziek worden. Als moeder is ziek worden echter nog een tandje onhandiger. Je kan je niet meer ziekmelden om thuis in alle rust beter te worden. Met een beetje mazzel heb je een partner of oppas die de boel overneemt, maar dan alsnog is ziek zijn niet meer hetzelfde als vroeger – toen je je ellende uitzat met de Oprah Winfrey Show en herhalingen van As the world turns.

Kippensoep

Oh, wat kunnen we terugverlangen naar die tijd dat je nog gewoon ziek kon zijn zonder de druk te voelen om zo snel mogelijk weer mee te draaien. De tijd waarin je moeder je zelfgemaakte kippensoep gaf en je op Instagram nog niet precies kon volgen wat je allemaal mist terwijl je in bed ligt met koorts. Want dat je ziek bent is heus heel vervelend, maar ondertussen moet er een gezin draaiende gehouden worden. Kortom: je wil er zo snel mogelijk weer bovenop zijn.

Op deze manier geef je je weerstand een oppepper zodra je een griep voelt aankomen.

1. Sla dit speciale siroop in

Sla die vlierbessensiroop maar in, want dit is topspul. Het geeft je immuunsysteem een boost, dus drink dagelijks een glas. Als je het idee hebt dat je een griepje onder de leden hebt, kun je de inname opschroeven.

2. Fire in your cider

Hele volkstamen zweren bij de gezondheidsvoordelen van appelciderazijn. Fire cider maak je heel makkelijk zelf. Meng een shot appelciderazijn met knoflook, kurkuma, cayenne, gember en mierikswortel en als je dan niet hoeft te kokhalzen, voel je je zeker binnen no time beter.

3. Neem je supplementen

Met een gevarieerd voedingspatroon krijg je als het goed is al je vitamines en mineralen binnen, maar soms is dat voedingspatroon misschien niet zo gevarieerd als je zou willen. Dan zijn supplementen een uitkomst. Sommige moeders zweren bij grapefruitzaadextract, maar ook vitamine C, echinacea, vitamien B, zink en lauricidin ondersteunen je afweersysteem.

4. Knoflook, knoflook, knoflook

Minder fijn voor je omgeving en het is even slikken (letterlijk), maar knoflook zou top zijn in de strijd tegen griep. Als je voelt dat je ziek wordt, kun je het best een paar rauwe teentjes eten. Jawel: rauw. Je snijdt de teentjes in stukken en laat het even 10 minuten rusten. Als je dat net te heftig vindt, kun je ook voor geurloze knoflooktabletten gaan.

5. Het ‘heksenbrouwsel’

Zo omschrijft een zorgzame, liefhebbende echtgenoot het drankje dat hij maakt als zijn vrouw zich niet topfit voelt. Dit gaat erin:

  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 120 mililiter heet water
  • een snufje kaneel

En verder geldt vooral: gun jezelf de tijd en pak alle rust die je pakken kan. Beterschap!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme