Kom je maar niet van je griepje af? Dít elke dag schoonmaken helpt!

Alle weersveranderingen helpen niet mee, laat staan als je al een lage weerstand hebt: de virussen vinden zich wel een weg naar jouw lichaam. Daar ga je weer, snotteren, hoesten, koorts, een ontsteking hier en daar, je wordt er niet goed van.

Maar wist je wel dat je door één ding in huis wat vaker schoon te maken, je een stuk minder kans hebt op ziektes?

Het smerigste plekje in huis

Waar veel mensen denken dat de wc (en dan vooral de wc-bril) het vieste plekje in huis is, deze wordt dan ook met regelmaat schoongemaakt. Máár wat we ons vaak niet realiseren, is dat er een veel viezere plek in huis te vinden is. Wat dacht je van de spoelknop en de deurklink? Laten dat nou net de twee dingen zijn die mensen vaak vergeten schoon te maken..

Wil je weten wanneer je wat moet schoonmaken in huis? Wij hebben een handig overzicht gemaakt

De deurklink schoonmaken

Wanneer is het de laatste keer dat jij de deurklinken in huis hebt schoongemaakt? Als dat ongeveer een week geleden is: goed bezig! Als het iets langer geleden is (of je kunt je het helemaal niet meer herinneren), dan weet je wat je te wachten staat. Deurklinken zijn broedplaatsen van bacteriën, grote kans dat je door deze bacteriën steeds weer ziek wordt!

Je hoeft natuurlijk niet elke dag alle deurklinken in huis te poetsen met bacterie-dodende schoonmaakmiddelen, zoals bleek of ammonia, maar eens per dag een schoon doekje over de deurklinken halen zal zorgen dat alle bacteriën verdwijnen.

Deurklinken in openbare ruimtes

Maar goed, dan blijven de deurklinken op kantoor en in andere openbare ruimtes nog over natuurlijk.. Het verbaast je vast niet dat deze deurklinken nog meer bacteriën bevatten dan die in je huis. Op openbare plekken raken überhaupt meerdere mensen de deurklink aan, waarschijnlijk ook meer mensen die hun handen niét wassen na een toiletbezoekje.. Vermijd de deurklink op openbare plekken dan ook zoveel mogelijk. Doe de deur op kantoor bijvoorbeeld open met je elleboog, of gebruik een tissue.

Weet je wat nog meer vies is? Het citroentje in je drankje! Lees hier waarom dat zo is

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Kom je maar niet van je griepje af? Dít elke dag schoonmaken helpt!
Sluiten