Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 17 maart 2019

Griepje te pakken? Drink dan liters van deze theesoort!

Ai, die griepepidemie zet aardig door. Overal hoor je mensen niezen, snotteren en klagen over vervelende pijntjes. Zit jij ook thuis met een griepje? Dan kun je verschillende voedingsmiddelen in huis halen om je weerstand een oppepper te geven. Één van die middeltjes is thee. We drinken maar al te graag liters van dit comfort drankje, vooral als we ons niet lekker voelen. Maar weet je welke theesoort je het beste kunt nuttigen tijdens een griepje? Deze!

Groene thee

Groene thee is een geliefde drank in de traditionele Chinese geneeskunde. Maar inmiddels is groene thee all over the world razend populair. Naast de zachte smaak telt groene thee ook nog ‘s talloze gezondheidsvoordelen. Zo bevat het drankje ontstekingsremmende stoffen die ons beschermen tegen eventuele schade aan onze cellen. Ook staat het drinken van deze theesoort gelijk aan een betere gezondheid van het hart en gewichtsverlies.

Maar er is meer… Een nieuwe studie ondervond recentelijk dat de consumptie van groene thee de gezonde bacteriën in onze darmen bevorderen. Wist je dat een groot gedeelte van ons immuunsysteem zich in onze darmflora bevindt? Daarom zijn producten die de goede bacteriën in onze darmen stimuleren essentieel voor een sterke weerstand!

Onderzoek

Voor dit onderzoek bestudeerden wetenschappers gedurende acht weken twee groepen muizen. De eerste groep werd een normaal dieet voorgeschoteld terwijl de tweede groep kon genieten van vetrijke voedingsproducten. Beide groepen werden wederom door de helft gesplitst; de ene helft kreeg groene thee-extracten binnen en de andere niet. Op deze manier kwamen de onderzoekers erachter dat de groep die het vetrijke dieet had gevolg én groene thee-extracten consumeerde 20 procent minder gewichtstoename én insulineresistentie had dan de groep die geen groene thee-extracten nuttigde.

Ook merkten de wetenschappers op dat alle muizen die groene thee-extracten binnenkregen minder last hadden van lekkende darm. Daarnaast waren de algemene darmklachten verminderd én was er sprake van meer gezondere bacteriën. Deze studie levert het bewijs dat groene thee de groei van goede darmbacteriën stimuleert. Niet alleen zorgt dit voor een sterk immuunsysteem, maar ook op een verminderd risico op obesitas. Kom maar door met die liters groene thee!

Lees meer over thee:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Griepje te pakken? Drink dan liters van deze theesoort!
Sluiten