Eva Dusch
Eva Dusch Lifestyle augustus 18, 2015

Interieur: deze grijze kinderkamers zijn allesbehalve saai

Een grijze kinderkamer kan al gauw grauw of ‘koel’ aanvoelen. Maar het kan juist ook op een stijlvolle manier rust brengen, bijvoorbeeld in combinatie met natuurlijke en warme materialen of juist een knallende kleur. Zo is het elegant en kinderlijk tegelijk.

Dat we nu even in grijze en regenachtige dagen verkeren (heeft iemand de zomer gezien?) nemen we niet in dank af, maar je kunt er ook een hoop inspiratie uit halen. Mooi grijs is niet lelijk, geldt namelijk niet alleen voor mannen.

De juiste kleur

Voordat je de grijze verf erbij pakt, kijk eerst goed naar de ruimte(s) die je wilt verven. Welke vorm heeft het? Wil je het groter doen lijken of juist een hoekje creëren? Grijs wijkt en versterkt diepte. Donkergrijs past goed in grote en lichte ruimtes, maar in kleine ruimtes met weinig lichtinval kun je dit beter niet doen om een ‘zwaar’ en donker gevoel te vermijden. Als je een langwerpige, smalle kamer hebt, schilder je de twee kortste muren bijvoorbeeld een paar tinten donkerder. Hierdoor zal de ruimte meer vierkant lijken.

Zijn de muren eenmaal in de grijze saus gezet, dan kun je gaan spelen met grijze meubelen of accessoires. Grijs op grijs kan heel goed. Ter inspiratie hebben we een aantal leuke voorbeelden van gezellige grijze kinderkamers op een rij gezet, kijk maar.

Ben je meer van felle en warme kleuren? Dan is dit wellicht een goed idee!

Reageer op artikel:
Interieur: deze grijze kinderkamers zijn allesbehalve saai
Sluiten