Sterre Touw
Sterre Touw Eten 24 dec 2017

Koffie met groente- en fruitsmaak: zou jij je dagelijkse bakkie pleur ervoor inruilen?

Wat is het heerlijk om je dag te beginnen met een goede bak koffie. Zwart, verkeerd of een schuimende cappuccino; we drinken het binnen no time weg. Als je weg bent van de koffie’s met smaakjes, is er iets nieuws voor je. Namelijk groentenkoffie!  

Bloemkool- of spruitjeskoffie: niets is te gek. Naast je dagelijkse dosis aan cafeïne krijg je dus ook een shot aan vitamines binnen. Handig! Of het ook echt lekker is, moet je zelf ervaren.

LEES OOK: Van drie koppen koffie per dag drinken worden je borsten kleiner

Groentenkoffie

Kok Pierre Wind van het restaurant Trammhuys in het Zuid-Hollandse Voorburg is de bedenker van deze exclusieve koffiesoort. Hij kwam op het het idee om eens een heel andere draai te geven aan het reguliere bakkie pleur en ontwikkelde koffie met groente- fruitsmaak. Eigenaardig, maar wel een stuk origineler dan de zoete smaakjes zoals vanille, mokka of kaneel.

Bloemkool, sinaasappel en spruitjes

Pierre heeft tot nu toe al koffie met bloemkool, spruitjes en sinaasappel gemaakt. Hij gebruikt niet alleen het aroma, maar doet puur vermalen groente en fruit door de koffie heen. Hij probeert door te experimenteren met verschillende soorten groenten en fruit nog meer koffiesoorten op zijn menukaart te krijgen.

Durf je het aan?

Als je nieuwsgierig bent naar de nieuwe koffiesmaken, zul je er voor moeten afreizen naar Voorburg. Het is namelijk het eerste en enige restaurant dat deze koffie serveert. En al is het straks misschien niet te pruimen, dan heb je het in ieder geval een keer geprobeerd. Al hoewel; de koffie met sinaasappelsmaak klinkt zo slecht nog niet. En als we er dan toch zijn, kunnen we de bloemkool en spruitjes er ook nog wel even bij nemen. Alles voor de cafeïne – uhhh vitamines.

LEES OOK: Willen we: deze glitterkoffie maakt je dag in één klap goed

Reageer op artikel:
Koffie met groente- en fruitsmaak: zou jij je dagelijkse bakkie pleur ervoor inruilen?
Sluiten