Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk juli 22, 2014

Grondstewardess Renuka checkte alle passagiers van MH17 in

Op haar Facebook pagina plaatste Renuka Manisha Virangna Birbal dit persoonlijke bericht. Ze checkte als laatste de blije, opgewonden reizigers in. Allemaal met een verhaal. De persoonlijke inkijkjes in de levens van al deze mensen laat een diepe indruk op ons na.

De wereld valt over elkaar heen. Er worden op grote schaal politieke schaakspellen gespeeld. Het is schrijnend om op een gouden weegschaal gelegde woorden te lezen en horen. Alsof het over dingen gaat. Soms, heel soms komen de echte gevoelens boven. Maar de politiek laat zich grotendeels van zijn slechtste kant zien.

‘Een laatste lach, een laatste groet, een blij gezicht …’ – Renuka

Om het niet te vergeten of weg te moffelen, om er niet onze gezichten van af te keren lezen we de persoonlijke brieven, odes, verhalen van echte mensen, over de bijzondere mensen, maar ook de gewonen mensen, gewoon-gewoon. Een fijne vakantie, een zakenreis of een nieuw bestaan. Laten we niet wegstoppen, niet vergeten, nooit vergeten.

Laatste minuten

Diepe indruk maakt op ons het bericht van Renuka over de laatste minuten van alle inzittenden op vaste bodem. Voordat de bodem onder hen werd gevaagd en die van alle dierbaren om hen heen.

Lees de post hier:

Als er iets heel verdrietigs gebeurt luister ik altijd naar het nummer ‘News’ van Jack Johnson. Zo klein, zo mooi, zo puur. Deze wilde ik met jullie delen:

‘Why don’t the newscasters cry when they read about people who die? At least they could be decent enough to put just a tear in their eyes’

Lees hier ook het artikel over de familie Maslin, die hun drie kinderen verloren bij de MH17 ramp.

Reageer op artikel:
Grondstewardess Renuka checkte alle passagiers van MH17 in
Sluiten