Sterre Touw
Sterre Touw Erop uit december 24, 2017

Dit indoor zwembad heeft de grootste glijbaan ter wereld (en nu wil je er heen)

Het is kerstvakantie, yes en dus tijd voor een gezellig dagje weg met de kinderen. Ben je de museums en de – altijd maar dezelfde – pretparken even zat? Neem je kinderen mee naar de grootste glijbaan ter wereld! Dat zullen je kids pas ‘super vet’ vinden.

De grootste indoor waterglijbaan ter wereld is namelijk gewoon in ons kleine kikkerlandje te vinden. In het bekende bungalowpark, Hof van Saksen, kun je in een soort megatrechter naar beneden roetsjen. Ideaal als je kinderen echte avonturiers zijn!

LEES OOK: Hoe tof: als je een glijbaan met een achtbaan combineert krijg je dit

Grootste glijbaan ter wereld

Het bungalowpark is al jaren een favoriete plek voor ouders die even met de kinderen op pad willen. Ze zijn dan ook jarenlang bezig geweest om de grootste indoor waterglijbaan ter wereld te bouwen. Het heeft ze zo’n 7,5 half miljoen euro gekost, maar dan heb je ook wat.

Spanning gegarandeerd

Wat je kunt verwachten? In de ‘Bombo’ stap je met zijn drieën in een band en kom je, na een vrije val, met een snelheid van 50 kilometer, terecht in een trechter. Hij gaat best hard, dus je hebt wel een beetje lef nodig om er samen met je kinderen vanaf te glijden. Naast deze glijbaan heeft het park er nog twee. Namelijk de Intenso, de hoogste glijbaan van de Benelux en de Presto: een glijbaan waar je met meer dan 60 kilometer per uur vanaf glijdt. Let’s go! (Ja, mama ook.) De criteria voor alle glijbanen van Hof van Saksen zijn 8 jaar oud en een minimale lengt van 1.20.

Bekijk hieronder alvast een voorproefje.

LEES OOK: Deze moeders probeerden in 1 dag álle achtbanen van Disney World uit

Reageer op artikel:
Dit indoor zwembad heeft de grootste glijbaan ter wereld (en nu wil je er heen)
Sluiten