Renée Mulckhuijse
Renée Mulckhuijse Kids 16 feb 2018

Meisje (8) brengt haar zusje ter wereld nadat haar moeder drie miskramen had

Dat je het niet alleen als koppel zwaar hebt na een miskraam is zeker. Toen Brooke, destijds drie jaar oud, uit de Amerikaanse staat Arizona hoorde dat ze een grote zus zou worden was ze dolblij. Totdat haar moeder Kelsey een miskraam kreeg. Brooke was er kapot van. Maar betere tijden braken aan: haar grote droom werd alsnog werkelijkheid.

Hartverscheurende gebeurtenis

Over de miskraam vertelt Kelsey: ‘Het was hartverscheurend. Het raakte me ontzettend en Brooke al helemaal. Ze was zo jong toen we haar vertelden dat ze een grote zus zou worden. Haar hart was gebroken.’ Helemaal omdat ze voor de verschrikkelijke gebeurtenis nog deze foto hadden gemaakt:
grote zus miskraam

Nog twee miskramen

Kelsey besloot samen met haar man Stefan dat ze de kleine Brooke dit niet nog een keer wilden laten doormaken. Daarmee hebben ze hun jonge dochter veel pijn bespaard. Kelsey kreeg immers nog twee miskramen te verwerken.

LEES OOK: Lisa is draagmoeder voor haar zus die 9 keer miskraam had en bevalt van tweeling

Eindelijk een grote zus

In 2015 was er echter goed nieuws. De kinderwens van het stel ging in vervulling: Kelsey was zwanger. Eindelijk konden ze Brooke vertellen dat ze een grote zus werd. Brooke was zo blij dat ze haar moeder vroeg om bij de bevalling aanwezig te zijn. ‘We hebben het proces uitgelegd aan Brooke. Hoe het werkt, waar baby’s vandaan komen en dat ik pijn zou hebben, maar dat het normaal is’, vertelt Kelsey. En ja hoor, op 3 januari 2016 werd dochter Ellie geboren.

Helpen bij bevalling

Een jaar later raakte Kelsey wederom in verwachting. Brooke, inmiddels acht jaar, nam haar rol als grote zus serieus. Ze wilde zelfs helpen tijdens de bevalling, wat mocht van de verloskundige. De blijdschap en ontlading dat je op het koppie van Brooke ziet zegt nog meer dan duizend woorden. Tijdens de bevalling zijn de volgende prachtige beelden geschoten.

grote zus bevalling
grote zus bevalling
grote zus bevalling
grote zus bevalling

Romper

Reageer op artikel:
Meisje (8) brengt haar zusje ter wereld nadat haar moeder drie miskramen had
Sluiten