Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Work & Life 25 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

Gruwelijk: jongen kondigt massamoord aan

Afgelopen vrijdag richtte Elliot Rodger, de 22-jarige zoon van een bekende Hollywood regisseur een bloedbad aan in studentenstad Isla Vista in Californië en vermoorde zes mensen voordat hij de de hand aan zichzelf legde en zich door het hoofd schoot. Vlak voor het drama poste hij op diverse sites video’s en berichten waarin hij vertelde iedereen te zullen afslachten die hem genegeerd heeft.

In de video die wij op youtube zagen is een duidelijk verwarde jongen te zien die laat weten dat hij het alle vrouwen kwalijk neemt dat zij niet voor hem vielen, maar voor andere jongens. Het feit dat hij nog maagd is en zelfs nog nooit een meisje heeft gezoend ligt aan hen. Ze zien niet in hoe geweldig hij is, zegt hij in de video. En daarvoor zullen ze moeten straffen.

Woord bij daad

Enkele uren later heeft hij al rondrijdend in zijn BMW diverse mensen willekeurig neergeschoten. Later vond de politie nog drie lichamen in zijn appartement. De politie spreekt van een gek, maar wij vragen ons sterk af hoe het zo ver heeft kunnen komen. Een ogenschijnlijk gezonde jongen die alles heeft wat zijn hartje begeert en leeft binnen de luxe en zonnige wereld van Hollywood Californië.

Schreeuw om aandacht

Op het internet duiken meer filmpjes op, Elliot schreef een vuistdikke memoire over zijn leven en hij chatte op Wizardchan, meldt Jezebel, een site voor maagden over het onrecht waarin hij vrouwen al demoniseerde en gevaarlijke teksten poste. Andere Wizardchan chatters deden al pogingen om hem op andere gedachten te brengen. Maar het was te laat.

Nu zijn wij geen nieuwssite, maar dit bericht grijpt mij aan. Zelf moeder van drie zonen, kan ik niet stoppen met nadenken wat er gebeurt is in het gezin, waarin ouders niet zien of aanvoelen dat er iets volkomen mis is met hun zoon. Althans zo lijkt het. Als ik kijk naar mijn kleine mannetjes kan ik me niet voorstellen dat ze ooit iets echt kwaads kunnen aanrichten en de moeder van Elliot dacht misschien wel hetzelfde.

De hamvraag blijft: had dit voorkomen kunnen worden?

Bekijk hier de video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gruwelijk: jongen kondigt massamoord aan
Sluiten