Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid 25 juli 2018

De gynaecoloog wil dat je meteen ophoudt met deze 8 dingen

Kijk, niemand gaat voor d’r lol naar de gynaecoloog. Maar als je er toch eenmaal ligt, kun je er maar beter het beste van maken. En volgens gynaecologen is er hier en daar nog wel wat ruimte voor verbetering…

Ze hebben het liefst dat je hier vandaag nog mee stopt:

1. Producten kopen die je niet nodig hebt

Stop met het gebruik van hygieneproducten voor je vagina. De vagina is een delicaat membraan met de perfecte microbiele balans. Wanneer je dat verstoort, loop je juist een groter risico op infecties.

2. Seks voor de dag van je ovulatie vermijden

Probeer je zwanger te worden? Je hoeft niet per se met seks te wachten tot de dag van je ovulatie. Uit onderzoek blijkt dat frequente ejaculatie leidt tot gezonder sperma en dat als vanzelf ook een gezondere zwangerschap betekent. Kortom: als je in verwachting wil raken, geldt hoe meer, hoe beter. Het is niet anders. 😉

3. Een vaginale douche

Een enorme no-no, zeggen gynaecologen. Laat je vagina gewoon z’n natuurlijke ding doen. Tenzij er een medische reden aan ten grondslag ligt, houdt je vagina zichzelf het pH-niveau goed. Echt, het is een vernuftig ding.

4. Problemen voor jezelf houden

Stop over je eigen ongemakkelijkheid en praat. Of je nou niet blij bent met je anticonceptie of symptomen negeert; een goede communicatie met de gynaecoloog is enorm belangrijk. Ook al lijkt dat waar je je zorgen over maakt nog zo klein, houd het niet voor jezelf. Vooral als je pijn of ongemak ervaart, kun je beter vandaag nog een afspraak maken.

5. Voor het zingen de kerk uit

We zijn geen 18 meer dus kom op: dit is op geen enkele manier een betrouwbare manier van anticonceptie. Voorvocht bevat ook spermacellen en misschien zelfs organismen die seksueel overdraagbare aandoeningen meebrengen.

6. Zorgen maken over je ongeschoren benen

Het kan de arts oprecht geen mallemoer schelen.

7. Je tegenhouden door schaamte

Natuurlijk, praten over je seksleven of lichaamsvloeistoffen kan tamelijk ongemakkelijk voelen. Verberg je zorgen niet en praat over dingen als pijn tijdens seks of urineverlies. De gynaecoloog is er om jou te helpen.

8. Afzeggen omdat je ongesteld bent

Bloed kan de uitslag van een uistrijkje beinvloeden, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Als je heel hevig bloedt, kan het een probleem zijn, maar ongesteld zijn is vooralsnog geen reden om af te zeggen. Bel eerst de praktijk om het te overleggen en maak dan een beslissing.

 

 

Reageer op artikel:
De gynaecoloog wil dat je meteen ophoudt met deze 8 dingen
Sluiten