Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Rapunzel, eat your heart out: met deze tips groeit je haar in ramp tempo

Droom je ‘s nachts van haar zo lang als dat van Rapunzel en word je ‘s ochtends wakker met coupe pittig kort? Geen paniek! Je kunt wel degelijk je haar laten groeien tot lange lokken en wel met deze tips.

Alvast een tipje van de sluier: smeren met olies en wondermiddeltjes is precies niét wat je nodig hebt.

Rapunzel, eat your heart out: met deze tips krijg je lange lokken

Voordat we je vertellen wat je moet doen om je haar te laten groeien, is het eerst goed om te weten wat je vooral moet laten. Volgens experts zijn factoren als alcohol, suikers en roken van invloed op je hoofdhuid en dus je haargroei. Hoe meer je rookt, drinkt of suiker eet, hoe langzamer je haar groeit. Ook het te vaak dragen van een paardenstaart is niet bevordelijk voor de groei. Het kan ervoor zorgen dat je haar breekt.

Wat je dan wel moet doen? We delen het!

1. Eet divers en regelmatig

Haar bestaat voor zo’n 97 procent uit proteïne en dus heeft het regelmatig een voldoende hoeveelheid eiwitten, vitamines, mineralen en water nodig. Ook omega 3-vetzuren, die je binnenkrijgt door het eten van vette vis, fruit en groenten, doen je haar sneller groeien. Volgens experts is het dan ook goed om in ieder geval bij het ontbijt en de lunch ten minste een portie eiwitten ter grootte van je handpalm te nemen. Neem bijvoorbeeld ‘s ochtends een flinke bak kwark en eet bij de lunch een stukje zalm.

Ook koolhydraten zijn van cruciaal belang wanneer het gaat over het laten groeien van haar. Eet dus iedere dag iets van vezels en vervang je witte pasta of rijst, door volkoren en bruin.

2. Pak voldoende slaap

Voldoende slaap zorgt ervoor dat ons lijf herstelt. Hoe beter de nachtrust, hoe beter je lichaam dus werkt. Guess what? Ook je haargroei is daar natuurlijk onderdeel van.

3. Ga regelmatig naar de kapper

Het is een fabeltje dat hoe vaker je naar de kapper gaat, hoe sneller je haar groeit. Toch helpt een kappersbeurt zo nu en dan wel voor het herstel en de kwaliteit van je haar. Experts adviseren om iedere zes tot acht weken weer een trimbeurt te plannen.

4. Reinig regelmatig je hoofdhuid

Haar groeit het beste en snelst wanneer je hoofdhuid gezond is. Het is daarom belangrijk om je hoofd regelmatig te reinigen met shampoo. Daarbij is het goed dat je de shampoo echt goed in je haar masseert, omdat dat de bloedcirculatie stimuleert zodat zuurstof naar de haarzakjes wordt gebracht.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Glamour UK

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Rapunzel, eat your heart out: met deze tips groeit je haar in ramp tempo
Sluiten