Haar hack #2: zo maak je een ‘elastieken net’ in 4 simpele stappen

Het liefst stuur je je dochter elke dag met een briljante coupe naar school, maar omdat je daar negen van de tien keer geen tijd voor hebt, wordt het vaak toch een paardenstaart of een snel speldje aan de voorkant. Onze eigen vlechtexpert Karin Wilzing legt je in een paar makkelijke stappen uit hoe je in een handomdraai de tofste creaties voor in het haar van je dochter maakt. Dit keer: het elastieken net.

Het fijne van dit ‘elastieken net’ is, is dat je het op een rustig moment van de dag kunt maken en het vervolgens een aantal dagen kunt laten zitten. Hij is niet moeilijk, dus da’s mooi meegenomen.

Benodigdheden:

– Puntkam
– Borstel
– Kleine, plastic elastiekjes
– (spuit)gel
– Water

1. Borstel het haar, maak het nat en kam het achterover

Trek vanuit het midden met de puntkam een streep naar de zijkant, zodat je een (dunne) baan krijgt van haar, doe dit ook aan de andere kant. Kam de rest van het haar nogmaals achterover en zet dit vast met een klip.

LEES OOK: 10 x klassieke haarstijlen waar je dochter de show mee steelt

2. Verdeel het haar in gelijke plukken

Begin vanuit het midden en zorg voor een even aantal staartjes. Maak er kleine staartjes van. Om pluizen te voorkomen, kun je elke pluk even inspuiten met spuitgel voordat je er een staart van maakt.

Herhaal stap 1.

3. Deel een staartje in tweeën

Begin weer vanuit het midden, pak een bestaande staartje, deel het staartje in tweeeen. Gebruik eventueel nog wat gel, maak met deze helft en een pluk van de nieuwe baan een nieuw staartje. Zorg ervoor dat het elastiekje van de tweede baan tussen twee elastiekjes van de eerste baan zit, zodat er een net vorm ontstaat. Alleen de laatste staartjes aan de zijkanten splits je niet deze pak je in het geheel erbij.

Je kunt net zoveel rijen maken als je zelf mooi vindt. Om de elastiekjes eruit te halen gebruikt Karin een tornmesje, zodat het zo min mogelijk pijn doet aan de hoofdhuid. Pas wel op dat je hier het haar niet mee afsnijdt.

Heb je Haar Hack #1 gemist? Hier kun je hem terugvinden.

Reageer op artikel:
Haar hack #2: zo maak je een ‘elastieken net’ in 4 simpele stappen
Sluiten