Gina Koninkx
Gina Koninkx Tips & Tricks 9 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zelf het haar van je kids knippen als een pro! 4 tips om struggles (en scheve kapsels) te voorkomen

Er kunnen tal van redenen zijn om het haar van je kids zelf te knippen. Het is niet zozeer de quarantaine waardoor het niet anders kon, maar vaak wel je portemonnee waardoor je besluit het haar knippen van je kids zelf te doen. Niet zo gek, het groeit als kool (zeker in de zomer) en jij vertrouwt natuurlijk op je eigen knipskills. Of nog niet helemaal?

Haar knippen van je kids

Zelf het haar knippen van je kids kan je enorm veel geld besparen. De lokken van je kiddo groeien zeker in de zomer echt als kool en om de twee weken een bezoekje aan de kapper is een duur grapje voor jouw portemonnee. Famme to the rescue! Met deze vier tips voorkom je een verknipt kapsels. Naja, knippen doe je zeker maar dan als een pro.

1. Haar knippen doe je met een goede schaar

Een goede schaar is het halve werk. Hoewel een kappersschaar echt ontiegelijk duur is (geen grap) doet een stofschaar al wonderen. Voorkom in ieder geval het gebruik van een botte schaar want dit gaat het haar alleen maar beschadigen.

2. Leid ze af

Je weet ongetwijfeld dat niet alle kids even dol zijn op de kapper. De schaar maakt ze bang of ze willen simpelweg niet af van hun lange lokken. Leid daarom jonge kindjes voldoende af tijdens het knippen van het haar. Zet een filmpje op of geef je partner de instructies om te zorgen voor entertainment.

3. Zorg ervoor dat ze stil zitten

Hoewel afleiding belangrijk is, is het wel belangrijk dat ze stil blijven zitten. Zo voorkom je te kort afgeknipte lokken en andere ongelukjes. Leg van te voren duidelijk uit dat ze echt heel stil moeten blijven zitten. Maak er zo nodig een spelletje van: wie het langst niet beweegt, krijgt een lolly. Net als bij de kapper.

Ook je eigen haar knippen?
Zo knip je zelf je haar, volgens deze video van Kardashian’s haarstylist Jen Atkin

4. Realiseer je dat je geen kapper bent

En dat het dus ook mogelijk is dat het er niet super strak uit komt te zien. Gelukkig kun je tegenwoordig veel tutorials vinden op YouTube waarin je je eigen kniptechniek wat kunt bijschaven. Een cursus volgen voor het knippen van de dos van je kids is ook onwijs leuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zelf het haar van je kids knippen als een pro! 4 tips om struggles (en scheve kapsels) te voorkomen
Sluiten