Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid februari 16, 2018

Perfect als je altijd haast hebt: dit haaraccessoire uit de nineties is terug

In sommige contreien van Nederland is dit haaraccessoire nooit écht weggeweest, maar nu kan je er gewoon mee over straat en tegelijkertijd ook nog fashion fähig voor de dag komen. De haarklem is namelijk weer helemaal terug. 

En dan hebben we het niet over de kleine variant waarmee je een paar plukjes wegsteekt, maar de grote klem. Je weet wel, die ‘klauw’ waarmee je binnen een paar seconden je hele haar opsteekt.

Strakke look

Vroeger, in de nineties, liet je dan de punten uit zo’n klem dan heel kunstig als een soort waterval over de klem heen vallen. Dat is niet de look die ontwerper Alexander Wang anno 2018 voor ogen heeft. Hij stuurde modellen over de catwalk die hun hele haar verstopt hadden in zo’n klem. Haren naar achter gekamd en vastgezet met extra haarlak voor een extra strakke look.

Voordelen

Het is misschien weer even wennen, maar als je deze trend eenmaal hebt omarmd, zijn de voordelen eindeloos. Perfect om bad hairdays te verhullen en vette lokken te verbloemen. Maar het beste van alles is dat dit kapsel je nog geen 30 seconden kost om in elkaar te draaien. En alles wat je ‘s ochtends tijd bespaart, wint in onze ogen.

 

Mama Mia

Reageer op artikel:
Perfect als je altijd haast hebt: dit haaraccessoire uit de nineties is terug
Sluiten