Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 14 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Herken jij ze nog? Deze haaraccessoires uit de jaren 90 hebben een comeback gemaakt!

Laten we eerlijk wezen: alles in fashionland maakt eigenlijk een comeback. De wijde pijp, plateauzolen, de tuinbroek, naveltruitjes, maar ook haaraccessoires hebben allemaal één ding gemeen: veel nostalgie uit de jaren 90.

Deze haaraccessoires uit de nineties zie je vandaag de dag weer of nog steeds! Herken jij ze nog?

De scrunchie

Deze ninetiesklassieker staat toch wel stipt op nummer één: de scrunchie. Hij werd enkele jaren terug weer hip en dat is ‘ie vandaag de dag nog steeds! Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken met een stuk stof en elastiek.

Metalen speldjes

Als ik hier aan denk krijg ik nog hoofdpijn, je moest altijd zo hard drukken (óp je hoofd) om ze dicht te krijgen. Ik had ze vroeger met allerlei versiersels erop – die er overigens na 2 seconden weer afvielen waardoor er alleen nog zo’n ronde lijmrest op bleef zitten. Tegenwoordig zijn deze speldjes ook weer helemaal hip. Zo kun je de klassieke metalen speldjes vinden bij onder andere Mango. Je hebt ze tegenwoordig ook in de wat ‘hippere’ varianten, zoals deze:

Grote klip (claw clip)

Stiekem is deze nooit helemaal verdwenen, aangezien hij lekker praktisch is. Ik durf te wedden dat jij ergens ook nog wel zo’n grote klip hebt liggen, maar hip was deze accessoire eigenlijk al een paar jaar (lees: 10+ jaar) niet meer. Maar daar komt nu verandering in! De grote klip (ook wel claw clip genoemd) is zelfs op de catwalk gespot! Je kunt ze tegenwoordig overal weer krijgen, in allerlei soorten en maten.

Haarband

Je hoeft maar naar een webshop te gaan (denk aan H&M, Zara, Mango, noem maar op) en je ziet bij de accessoires verschillende soorten haarbanden staan.

Klemmetjes (snap clips)

Naast de grote klip en kleine metalen klipjes zijn klemmetjes (ook wel snap clips genoemd) ook weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet ze voorbij komen met parels en andere details.

Op zoek naar wat inspiratie om deze ’90s accessoires te dragen (zonder dat het lijkt alsof je de afgelopen decennia stil hebt gestaan)? Kijk naar de rode loper, zelfs beroemdheden doen mee aan deze trend. Wij zijn benieuwd of de vlinderspeldjes en knikkerelastiekjes ook weer terugkomen, maar met de comeback van deze accessoires zijn we in ieder geval heel blij!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme